LIFESTYLE

H plus size Μοντέλο Σάρα Μίλικεν Αναθεωρεί τα Στερεότυπα Ομορφιάς ως Μις Αλαμπάμα 2024

Η Στέψη της Σάρα Μίλικεν

Με το χαμόγελο στα χείλη, η 23χρονη Σάρα Μίλικεν φόρεσε το στέμμα της «Μις Αλαμπάμα» για το 2024 στον διαγωνισμό καλλιστείων της Αμερικανικής πολιτείας. Η Μίλικεν αναθεώρησε τα στερεότυπα ομορφιάς με την νίκη της, αποδεικνύοντας ότι η πραγματική ομορφιά δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πρότυπα.

Το Όνειρο της Σάρα

Η ίδια πάντως ακόμη να πιστέψει ότι το όνειρό της, που είχε τα τελευταία οκτώ χρόνια, έγινε πραγματικότητα. Η επόμενη κίνησή της είναι να διαγωνιστεί για την πρωτιά στον εθνικό διαγωνισμό, όπου θα πάρουν μέρος οι ομορφότερες γυναίκες από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Η Σάρα είναι έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα της και να διεκδικήσει τον τίτλο της «Μις ΗΠΑ».

Οι Αντιδράσεις και το Τρολάρισμα

Αμέσως μετά τη στέψη της Μίλικεν, έπεσαν βροχή οι αντιδράσεις όλων όσοι θεωρούν ότι μόνο οι καλλίπυγες διαγωνιζόμενες μπορούν να φορέσουν το στέμμα. Το τρολάρισμα που δέχτηκε στο διαδίκτυο για την διάκρισή της στο διαγωνισμό ομορφιάς ήταν αν μη τι άλλο ενοχλητικό. Παρόλα αυτά, η Σάρα παραμένει αποφασισμένη να υποστηρίξει την αξία της διαφορετικότητας στην ομορφιά.

Η Μίλικεν για το body shaming που δέχθηκε απάντησε με ειλικρίνεια και διακριτικότητα σε όσους την χλεύασαν για τα επιπλέον κιλά της.

«Ακόμη και κάτι που πληκτρολογείτε σε μια οθόνη μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στους ανθρώπους. Αν και εγώ δεν είμαι σε αυτό το σημείο, μπορεί να οδηγήσει άλλους ανθρώπους να κάνουν μερικά πολύ άσχημα πράγματα στον εαυτό τους», είπε η ίδια σε τοπικό μέσο.

Όσοι την γνωρίζουν, έσπευσαν να την υποστηρίξουν εξαίροντας τη «χρυσή» προσωπικότητά της.

Αυτό που αγνοούν πολλοί από τους σφοδρούς επικριτές της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, είναι ότι μια νίκη στα καλλιστεία κρίνεται, εδώ και δεκαετίες με διάφορα κριτήρια όπως η προσωπικότητα και οι επικοινωνιακές δεξιότητες, εκτός από την εξωτερική ομορφιά.

Η Σημασία της Νίκης της Σάρα

Η νίκη της Σάρα Μίλικεν στον διαγωνισμό «Μις Αλαμπάμα» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αναθεώρηση των στερεοτύπων ομορφιάς. Η ιστορία της ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να πιστεύουν στον εαυτό τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από τα κοινωνικά πρότυπα που μπορεί να τους επιβάλλονται.

c2126d83 590e 4cc6 b82e 7c0b51ff48d0 1

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk