ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ChatGPT: Η νέα έκδοση σε βλέπει, σε ακούει, σου μιλάει αλλά και σε φλερτάρει [Βίντεο]

Η OpenAI αποκάλυψε την τελευταία της τεχνολογία ChatGPT τη Δευτέρα , παρουσιάζοντας μια νέα λειτουργία φωνής που μπορεί να δείξει και να ανιχνεύσει συναισθήματα σε ένα εξελιγμένο στυλ συνομιλίας.

Ονομάζεται GPT-4o και μπορεί να «βλέπει» μέσα από κάμερες σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον χρήστη σε προσωπικό επίπεδο που δεν είχε ξαναδεί στο Big Tech.

Μια επίδειξη της τεχνολογίας έχει κατακλύσει το Διαδίκτυο – και έχει πυροδοτήσει ένα αντιδραστικό κύμα καταδίκης σχετικά με τις προοπτικές για θέσεις εργασίας όπως η διδασκαλία, η εξυπηρέτηση πελατών και η μετάφραση.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί προκαλεί τέτοια αναταραχή: Όπως αποδείχθηκε τη Δευτέρα, ο βοηθός μπορεί να ανιχνεύσει τον σαρκασμό και να μιλήσει με συγκίνηση, δημιουργώντας μια έξυπνη περσόνα που συγκρίνεται με την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη με τη φωνή της Scarlett Johansson της ταινίας «Her» του 2013.

Ωστόσο, ενώ αυτή η έκδοση του ChatGPT μπορεί να φαίνεται πολύ πιο προσιτή και εξελιγμένη από τους ανταγωνιστές της, είναι απίθανο να καταργήσει σύντομα επαγγέλματα, είπαν ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης στο Business Insider.

Προειδοποίησαν επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν σε μια επίδειξη τεχνολογίας, η οποία μπορεί συχνά να είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένη και μπορεί να μην αντικατοπτρίζει απαραίτητα την πραγματική ικανότητα του προϊόντος.

Ακόμα κι αν το νέο ChatGPT του OpenAI είναι τόσο ισχυρό όσο διαφημίζεται, είναι πιο πιθανό οι ρόλοι σε αυτούς τους τομείς να τροποποιηθούν όσο τα επαγγέλματα παραμένουν άθικτα, είπαν στο BI.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk