ΕΛΛΑΔΑ

5 Ελληνικές παραλίες στις 10 με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο

Η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas αποφάσισε να συντάξει έναν κατάλογο με τις 30 παραλίες που έχουν τα πιο γαλανά νερά στον πλανήτη. Για την εκπόνηση αυτού του καταλόγου, η εταιρεία απευθύνθηκε σε ερευνητές που είχαν την εντολή να συντάξουν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και όμορφες παραλίες στον κόσμο.

photo0jpg

Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση των παραλιών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τους χάρτες της Google για να λάβουν μη επεξεργασμένες φωτογραφίες των παραλιών. Με τη χρήση ενός εργαλείου σταγονόμετρου, προσδιορίστηκε η ακριβής απόχρωση του νερού και συγκρίθηκε με το επίσημο χρώμα του μπλε. Έτσι, καταλήχθηκε στις 10 παραλίες που έχουν τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο.

paraliavoulisma3.jpg

Οι παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά:


Παραλία Pasqyra (Mirror Beach), Αλβανία
Παραλία Μπούκα (Μεσσήνη), Ελλάδα
Κασσιόπη (Κέρκυρα), Ελλάδα
Plage de la Vernette, Γαλλία
Παραλία Καπούτας, Τουρκία
Παραλία Βούλισμα, γνωστή και ως “Χρυσή Άμμος” (Άγιος Νικόλαος, Κρήτη), Ελλάδα
Παραλία Φώκι (Κεφαλονιά), Ελλάδα
Praia do Carvalho, Πορτογαλία
Ομπρόγιαλος (Χανιά), Ελλάδα
Παραλία Los Lances, Ισπανία


paralia kassiopi 3

Αυτές οι παραλίες ξεχωρίζουν για τα κρυστάλλινα και γαλάζια νερά τους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες τους. Είναι ιδανικές για όσους αναζητούν ηρεμία, ομορφιά και χαλάρωση στις διακοπές τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk