ΕΛΛΑΔΑ

27χρονη σκοτώθηκε ενώ έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς: «Θα ξεπεράσουμε έναν φόβο», είχε γράψει

Τραγικό θάνατο βρήκε η 27χρονη μητέρα Daniela Barrios που πέθανε ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει τους φόβους της.

Η νεαρή γυναίκα, 27 ετών, ζούσε στο Dosquebradas της Risaralda. Ήταν σχεδιάστρια, φοιτήτρια διοίκησης επιχειρήσεων και είχε έναν γιο επτά ετών. Είχε ταξιδέψει στην Καλάρκα για να ξεπεράσει τον φόβο του για τα ύψη.

«Με συνοδεύουν στα τρελά μου, θα ξεπεράσουμε έναν φόβο», αυτή η φράση, συνοδευόμενη από φωτογραφία σε λεωφορείο, ήταν η τελευταία δημοσίευση της Daniela Barrios Higuita στα κοινωνικά της δίκτυα, ώρες πριν πεθάνει ενώ έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς σε μια επαρχία. περιοχή του δήμου Calarcá

Μετά το θάνατο της 27χρονης Daniela Barrios Higuita ενώ έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Καλάρκα του Κουίντιο, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να διευκρινίσουν τα γεγονότα γύρω από αυτό το περιστατικό.

Η νεαρή ταξίδεψε από το Dosquebradas της Risaralda για να εξασκηθεί σε αυτό το extreme sport που έχει γίνει τουριστικό σχέδιο στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό προσέλαβε τις υπηρεσίες της εταιρείας Quindío al Límite , ιδιοκτησίας του πιλότου Raúl Carreño, ο οποίος αναφέρει στα κοινωνικά του δίκτυα ότι έχει 27 χρόνια εμπειρίας ως αλεξίπτωτο πλαγιάς και ότι έχει άλλους πιλότους που έχουν περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρία σε αυτό το άθλημα..

Οι πρώτες υποθέσεις που έκαναν οι αρχές της Καλάρκα είναι ότι συνέβη, προφανώς, επειδή η καρέκλα στην οποία επέβαινε η νεαρή γυναίκα είχε γλιστρήσει προκαλώντας πτώση από ύψος περίπου 200 μέτρων σε δασική περιοχή. Αυτή η εκδοχή βασίστηκε στην κλήση του πιλότου όταν ανέφερε την έκτακτη ανάγκη στην αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί στο αλεξίπτωτο πλαγιάς εξήγησαν ότι είναι απίθανο να είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

«Τα καθίσματα του αλεξίπτωτου πλαγιάς είναι πολύ λεπτά και είναι πρακτικά αδύνατο να σπάσουν ή να ξεκολλήσουν, αυτό που θα μπορούσε να συμβεί είναι ότι ο πιλότος δεν είχε κολλήσει κάτι στον επιβάτη ή ότι ο ίδιος ο επιβάτης θέλει να σταματήσει ή να βγει, αυτό μπορεί να συμβεί.

Ένας άλλος ειδικός αλεξίπτωτο πλαγιάς είπε σε αυτό το μέσο ενημέρωσης ότι, εάν η καρέκλα είχε γλιστρήσει, οι υπηρεσίες διάσωσης πρέπει να την βρήκαν όταν βρήκαν το σώμα της νεαρής γυναίκας.
Ωστόσο, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καλάρκα, καπετάνιος Χαβιέ Αρκόντε Ροντρίγκες, ενημέρωσε αυτό το μέσο ότι η καρέκλα δεν βρέθηκε δίπλα στη νεαρή γυναίκα.

«Έπεσε σε δέντρα και έσπασε τα κλαδιά και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος. Το σώμα υπέστη πολλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου του τεμαχισμού. «Δεν βρήκαμε την καρέκλα, βρήκαμε μόνο το κράνος της», είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής.


Ο δήμαρχος της Καλάρκα, Σεμπαστιάν Ράμος, επεσήμανε ότι η εκδοχή που έχει το Γραφείο του Δημάρχου ήταν αυτή που παρέδωσε ο πιλότος. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι αυτό που ανέφερε ο πιλότος στον αστυνομικό διοικητή όταν τον κάλεσε, ότι η κοπέλα χάθηκε από το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Το τι συνέβη, θα το προσδιορίσει η έρευνα».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk