ΥΓΕΙΑ

2η Μεταμόσχευση Ήπατος από Ζωντανό Δότη στη Χώρα μας: “Ξαναγέννησε” την Κόρη της

Η μεταμόσχευση ήπατος: Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μιας νεαρής γυναίκας

Γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα για τη ζωή της ετοιμάζεται για το εξιτήριό της από το Λαϊκό Νοσοκομείο η 21χρονη από τα Ιωάννινα

Η ιστορία της φοιτήτριας που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος είναι μια από τις πολλές συγκινητικές ιστορίες επιτυχημένων μεταμοσχεύσεων που ακούμε σήμερα. Η μητέρα της αποφάσισε να γίνει δότρια και να προσφέρει στο παιδί της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η 21χρονη από τα Ιωάννινα είναι η δεύτερη ασθενής στη χώρα μας που μεταμοσχεύθηκε με ήπαρ από ζώντα δότη, συγκεκριμένα από τη μητέρα της. Η 42χρονη γυναίκα δώρισε πριν από δέκα ημέρες τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην κόρη της, η οποία έπασχε από κίρρωση ήπατος λόγω κυστικής ίνωσης.

Μετά την επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος σε 23χρονη από την Κρήτη τον περασμένο Ιανουάριο, με δότη τον πατέρα της, η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Ηπατος του Λαϊκού, κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο κάνει πάλι το θαύμα της χαρίζοντας ξανά ζωή. 

Η 21χρονη είχε διαγνωστεί με ινοκυστική νόσο, σε ηλικία 4 μηνών. Παρέμενε επί χρόνια σχεδόν ασυμπτωματική από τους πνεύμονες, αλλά στην ηλικία των 15 χρόνων άρχισε να έχει συμπτώματα.

Η “δεύτερη” ζωή που χάρισε η μητέρα

Η φοιτήτρια παιδαγωγικής μίλησε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται έναντι της μητέρας της. Η μεταμόσχευση ήπατος έδωσε στη νεαρή γυναίκα την ευκαιρία να ζήσει μια νέα ζωή, χωρίς τις περιορισμούς που είχε λόγω της ασθένειας της μυστικής ίνωσης

Ο καταξιωμένος καθηγητής Χειρουργικής, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ένας άνθρωπος με χριστιανική πίστη και θεολογικό υπόβαθρο, πραγματοποίησε με επιτυχία τις δύο πρώτες μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα. Αυτή η σπουδαία εξέλιξη προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο στο AlphaTV

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk