ΕΛΛΑΔΑ

11χρονος Λαρισαίος «Αϊνστάιν» κέρδισε μετάλλιο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα

Ο Έλληνας “Αϊνστάιν” της ρομποτικής

Ο μόλις 11 ετών Βασίλης Ντάτης έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της ρομποτικής και να αποσπάσει μετάλλιο στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής. Ο Βασίλης, που είναι αυτοδίδακτος και έχει καταγωγή από τη Λάρισα, ξεκίνησε να ασχολείται με τον προγραμματισμό από μικρή ηλικία, κατασκευάζοντας παιχνίδια στην ιστοσελίδα του MIT “Scratch”.

Η αγάπη για τους υπολογιστές και οι πρώτοι βήματα

Ο Βασίλης εξηγεί ότι η αγάπη του για τους υπολογιστές και η περιέργειά του να μάθει τη λειτουργία τους ήταν αυτό που τον κέντρισε. Παρά το γεγονός ότι οι γονείς του δεν έχουν σχέση με τη ρομποτική ή τον προγραμματισμό, τον ενθάρρυναν να εξερευνήσει το ταλέντο του. Έτσι, ο Βασίλης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στον προγραμματισμό στο Tinaslab στη Λάρισα.

Η μεγάλη ευκαιρία και η συνέχεια στην Αθήνα

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Βασίλη δόθηκε το 2018, όταν μετακομίσαμε στην Αθήνα και ξεκίνησε να φοιτά στο 4ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής. Εκεί, ο Βασίλης άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ρομποτικής στο “STEM Educations”. Με τον αυτοδίδακτο τρόπο του και την αγάπη του για την τεχνολογία, ο Βασίλης έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει με τις γνώσεις και τις ικανότητές του στον χώρο της ρομποτικής.

«Σκέφτομαι να συμμετάσχω στην επόμενη Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο του Καναδά, σε συνεργασία με τον δάσκαλο και προπονητή μου κύριο Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη. Βέβαια θα απαιτηθεί να κερδίσουμε αρκετές ελληνικές ομάδες (σ.σ.: γύρω στις 250) για να φτάσουμε ξανά στην πρόκριση, οπότε θα δείξει».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk