LIFESTYLE

Χρήστος Νικολόπουλος: «Σε δυο, τρεις γενιές από τώρα, θα τους ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν»

Εισαγωγή στις Δηλώσεις του Χρήστου Νικολόπουλου

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ένας από τους πιο σεβαστούς συνθέτες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, πρόσφατα έδωσε μια ειλικρινή συνέντευξη στην εφημερίδα “Enjoy” και στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Εκεί, μίλησε για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας, εκφράζοντας τις ανησυχίες του όσον αφορά τον λαϊκό ήχο.

Αναδρομή και Μελλοντικές Προβλέψεις

Ο Νικολόπουλος εξέφρασε το φόβο ότι “σε δύο γενιές θα ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν,” υπογραμμίζοντας ότι “κάνουν κύκλους τα πράγματα”, αλλά πιστεύει ότι αυτός ο κύκλος πιθανώς δεν θα περιλαμβάνει το λαϊκό τραγούδι όπως το γνώρισε και το υπηρέτησε εκείνος. Η διαπίστωση αυτή δείχνει την ανησυχία του για το μέλλον μιας μουσικής παράδοσης που υπηρέτησε με πάθος για δεκαετίες.

Η Νέα Μουσική Σκηνή

Στη συνέντευξή του, ο Χρήστος Νικολόπουλος δεν απέφυγε να αναφερθεί στη σύγχρονη μουσική σκηνή, ιδιαίτερα στο τραπ, ένα είδος που κερδίζει συνεχώς έδαφος μεταξύ των νέων. Αναγνώρισε τη δημοφιλία του τραπ και το γεγονός ότι πολλοί από τους καλλιτέχνες αυτής της σκηνής προέρχονται από λαϊκές γειτονιές. Ανέφερε χαρακτηριστικά, “Η γνώμη μου είναι πως πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι χρειάζεται να αλλάξουν λίγο τον στίχο τους, καθώς είναι επιθετικός, ενίοτε και υβριστικός.”

“Ορισμένοι μάλιστα το έχουν κιόλας. Εγώ έχω και φίλους, καλλιτέχνες του είδους, όπως τον Νικόλα Θανάσιμο, που είναι πολύ καλός. Αν εμπλουτίσουν λίγο τον στίχο τους, νομίζω ότι θα έχουν κάποια αντοχή. Διαφορετικά είναι ένας είδος που θεωρώ ότι θα περάσει”.

Στην ερώτηση “Πως βλέπει τα καλλιτεχνικά «παντρέματα» διαφορετικών ειδών μουσικής”, ο αγαπημένος μουσικός απάντησε:

“Οι σημερινοί τραγουδιστές κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο τα βλέπω σαν μια τέτοια προσπάθεια. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι θεωρεί πως του ταιριάζει. Από τότε που καθιερώθηκαν τα social media, οι περισσότεροι στηρίζονται σε αυτά. Να φανταστείτε πως υπάρχουν πολλοί από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες που δεν πάνε καν στις τηλεοράσεις, στηρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νομίζω έτσι θα πάει για πολλά χρόνια και οι επόμενες γενιές θα αναγνωρίζουν μόνο καλλιτέχνες που θα προβάλλονται από τα social media. Σήμερα είναι τοπ ο Αργυρός, ο Οικονομόπουλος και ο Βέρτης, πολύ καλοί τραγουδιστές, ο Οικονομόπουλος μάλιστα έχει και λαϊκή χροιά.

Μην εκπλαγείτε όμως αν σε δυο, τρεις γενιές από τώρα οι νέοι πλέον δεν θα τους ξέρουν καν. Θα τους ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν. Θα ξέρουν μια Μαριάννα που βγήκε από το Youtube, πήγε στην Eurovision, η οποία θα ασχολείται με ένα άλλο μουσικό είδος, όπως η κοπέλα που μας εκπροσώπησε φέτος, η Μαρίνα Σάττι”.

Η Διαχρονικότητα του Λαϊκού Τραγουδιού

Παρά τις ανησυχίες του, ο Χρήστος Νικολόπουλος δεν αποθαρρύνεται εντελώς. Πιστεύει ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα διακριθούν στη μουσική σκηνή αν και η εξέλιξη απαιτεί από τους καλλιτέχνες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις του κοινού.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk