ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά που συνέβη τον Ιούλιο του 2018 και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη της οικογένειας του Άρη Χερουβείμ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Η απόφαση αυτή θεωρείται εξευτελιστική και αδικαιολόγητη από πολλούς.

Η τραγική απώλεια της οικογένειας του

Ο Άρης Χερουβείμ έχασε τη μητέρα του, την αδερφή του και τις δύο πέντεχρονες ανιψιές του σε αυτή τη φονική πυρκαγιά. Τα θύματα βρέθηκαν αγκαλιασμένα, εκατό μέτρα μακριά από το σπίτι τους, καθώς προσπαθούσαν να σωθούν από τις φλόγες. Η απώλεια αυτή ήταν τραγική και ανείπωτα σοκαριστική για τον Άρη και την υπόλοιπη οικογένειά του.

Η απόφαση του δικαστηρίου και οι αντιδράσεις

Η απόφαση του δικαστηρίου για την πυρκαγιά στον Άρη Χερουβείμ προκάλεσε οργή και απογοήτευση σε πολλούς. Πολλοί θεωρούν ότι η απόφαση αυτή δεν ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα του εγκλήματος και δεν δίνει τη δέουσα δικαιοσύνη στα θύματα και στην οικογένειά τους. Ο Άρης Χερουβείμ και οι υποστηρικτές του απαιτούν να γίνει δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία.

Μιλώντας στο Mega, ο κ.Χερουβείμ επισήμανε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε στη δίκη να εκπροσωπήσει τις ανιψιές του, αφού ο νόμος προβλέπει αυτό το δικαίωμα σε συγγενείς πρώτου βαθμού. Παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος συγγενής των δύο νεκρών παιδιών, εντούτοις δεν εκπροσωπήθηκαν ως πολιτική αγωγή στη δίκη. 

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις ανιψιές μου, γιατί δεν έχω πρώτο βαθμό συγγένειας. Παρακαλούσα αυτά τα χρόνια να το ακούσει αυτό το θέμα κάποιος και να το διορθώσουν. Όταν είσαι ο μοναδικός συγγενής φυσικά και πρέπει να εκπροσωπήσεις τα θύματα. Ποιος θα τα εκπροσωπήσει; Αυτά τα δύο κοριτσάκια δεν υπήρξαν ποτέ για το ελληνικό κράτος;», είπε.

Ο κ. Χειρουβίμ καταλόγισε ευθύνες τόσο σε αστυνομία όσα και σε Λιμενικό.

«Δεν διώχτηκε το δασαρχείο, που έχει τεράστιες ευθύνες, δεν διώχτηκε το ΕΚΑΒ, που δεν έμπαινε στην περιοχή. Αυτή η δίκη θα έπρεπε να κρατήσει ακόμα 1,5 χρόνο αν έπρεπε να βρούμε όλη την ουσία», είπε.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk