ΚΟΣΜΟΣ

Στη Γάζα, δεν υπάρχουν πια «μωρά σε κανονικό μέγεθος» λέει αξιωματούχος του ΟΗΕ [Βίντεο]

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα για τις μητέρες και τα μωρά της Παλαιστίνιας.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι ένας «εφιάλτης» για μητέρες και μωρά, με τους γιατρούς να αναφέρουν μικρά και άρρωστα νεογνά, θνησιγένεια και γυναίκες που αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε καισαρική τομή χωρίς επαρκή αναισθησία, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ την Παρασκευή.

“Προσωπικά φεύγω από τη Γάζα αυτή την εβδομάδα τρομοκρατημένος για το ένα εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια της Γάζας… και ιδιαίτερα για τις 180 γυναίκες που γεννούν κάθε μέρα”, δήλωσε ο Ντόμινικ Άλεν, εκπρόσωπος του Ταμείου Πληθυσμού του ΟΗΕ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μέσω βίντεο από την Ιερουσαλήμ.

«Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν βλέπουν πλέον μωρά κανονικού μεγέθους», είπε ο Άλεν μετά από επίσκεψη σε νοσοκομεία που εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες μαιευτικής στο βόρειο τμήμα της Γάζας, όπου η ανάγκη είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

«Αυτό που βλέπουν όμως, τραγικά, είναι περισσότερες γεννήσεις νεκρών… και περισσότεροι νεογνικοί θάνατοι, που προκαλούνται εν μέρει από τον υποσιτισμό, την αφυδάτωση και τις επιπλοκές».

Ο αριθμός των περίπλοκων τοκετών είναι περίπου διπλάσιος από ό,τι πριν ξεκινήσει ο πόλεμος με το Ισραήλ — με τις μητέρες αγχωμένες, φοβισμένες, υποσιτισμένες και εξαντλημένες — και οι φροντιστές να στερούνται συχνά τα απαραίτητα εφόδια.

«Είχαμε αναφορές για ανεπαρκή αναισθητικό διαθέσιμο» για καισαρικές τομές, «κάτι που και πάλι είναι αδιανόητο».

Το Ισραήλ υπερασπίστηκε τις πολιτικές του και είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να στείλουν περισσότερη βοήθεια στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έδαφος.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk