ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέζαρ Λουίς Μενότι: Πέθανε ο προπονητής που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ 1978

Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι σε ηλικία 85 ετών

Στις 4 Ιουνίου 2023, πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σέζαρ Λουίς Μενότι, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής. Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1938 στο Ροζάριο της Αργεντινής και απέκτησε μια εξαιρετική καριέρα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η επιτυχημένη καριέρα του Σέζαρ Λουίς Μενότι

Ο Σέζαρ Λουίς Μενότι έγινε γνωστός για την εκπληκτική του τεχνική και την ικανότητά του να σκοράρει γκολ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες, όπως η Ρίβερ Πλέιτ, η Μποκα Τζούνιορς και η Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία του ήρθε ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου

Το 1978, ο Σέζαρ Λουίς Μενότι οδήγησε την εθνική ομάδα της Αργεντινής στην κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Αργεντινή κατέκτησε τον τίτλο και ο Μενότι έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του ιστορικού θριάμβου.

Ο θάνατος του Σέζαρ Λουίς Μενότι αφήνει ένα κενό στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η κληρονομιά του όμως θα παραμείνει ζωντανή και θα εμπνέει τους νέους ποδοσφαιριστές για γενιές.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk