ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ισόβια κάθειρξη για τον 40χρονο που δολοφόνησε τον πατέρα του

Ισόβια κάθειρξη για τον 40χρονο που δολοφόνησε τον πατέρα του

Το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω απέφασισε να επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 40χρονο Ευάγγελο Κουλιανό για την άγρια δολοφονία του 75χρονου πατέρα του, Γιώργου Καριώτη, τον Ιούνιο του 2022 στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Ο κατηγούμενος κρίθηκε ένοχος και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η απάνθρωπη επίθεση

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ο πατροκτόνος προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά του πατέρα του. Από πίσω, τον αιφνιδίασε και με μία πετσέτα έφραξε τη μύτη και το στόμα του. Στη συνέχεια, τον έριξε μπρούμυτα στο πάτωμα του σπιτιού του και, αφού ανέβηκε πάνω του και τον ακινητοποίησε, πιέζοντας το βάρος του σώματός του, χτύπησε το πρόσωπο του θύματος πολλές φορές.

Ο τρόπος του θανάτου

Ο δράστης συνέχισε την απάνθρωπη επίθεση δένοντας τα χέρια του πατέρα του πίσω και σφίγγοντας ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του. Με αυτόν τον τρόπο, τον στραγγάλισε μέχρι του θανάτου.

 Ο 40χρονος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του πατέρα του. Ωστόσο τα στοιχεία έδειξαν ότι η τσάντα του (κίτρινου χρώματος, μάρκας POLO) βρέθηκε πάνω στον καταψύκτη και δίπλα της μία πετσέτα ποτισμένη με το αίμα του θύματος, ίχνη του οποίου βρέθηκαν και στην τσάντα του κατηγορουμένου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk