ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για συνέργεια σε αρπαγή – Έδωσαν παιδί σε γονέα χωρίς επιμέλεια [Βίντεο]

Αντίδραση εκπαιδευτικών για την παράταση κράτησης συναδέλφων τους

Η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ρόδου να παρατείνουν την κράτηση δύο εκπαιδευτικών προκάλεσε έντονη αντίδραση στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου και μια νηπιαγωγός κρατούνται από την προηγούμενη Τρίτη, μετά από μήνυση του πατέρα των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. Ο πατέρας υποστηρίζει ότι διαθέτει δικαστική απόφαση που του παραχωρεί την επιμέλεια των παιδιών, τα οποία αποχώρησαν νωρίτερα από το σχολείο με τη μητέρα τους, όπως κάθε μέρα.

Απολογία και κατηγορίες

Το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκων. Ο ανακριτής αποφάσισε να τους παραπέμψει για απολογία το Σάββατο, ενώ διέταξε τη συνέχιση της κράτησής τους. Με το άκουσμα της απόφασης, ο διευθυντής του σχολείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η νηπιαγωγός οδηγήθηκε ξανά στα κρατητήρια της αστυνομίας.

Διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου συγκεντρώθηκαν πολλοί γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο και εκπαιδευτικοί, με επικεφαλής τους συνδικαλιστές του κλάδου. Οι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση και την περιπέτεια που βιώνουν οι δύο συνάδελφοί τους. Στη συνέχεια, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε έξω από την αστυνομία, όπου κρατείται η νηπιαγωγός.

«Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εγκληματίες, αλλά ως τέτοιοι αντιμετωπίστηκαν από τις δικαστικές αρχές. Είμαστε εδώ για να τους συμπαρασταθούμε. Θεωρούμε άδικη την κράτηση τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Κορδιστός, ενώ ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός Κώστας Μουτσάκης προανήγγειλε κινητοποίηση του κλάδου για αύριο, Πέμπτη, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι δύο εκπαιδευτικοί.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk