LIFESTYLE

Ο Freddie Highmore αποχαιρετά το «The Good Doctor»: «Μου έδωσε σταθερότητα σε χρόνια μεγάλης αβεβαιότητας»

Πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη, ο Freddie Highmore, 32 ετών, απολογείται: «Λυπάμαι που μιλάμε στα αγγλικά σήμερα. Θα ρυθμίσω αμέσως μετά από αυτό και έτσι είναι δύσκολο να μεταβώ ξαφνικά σε αυτό, αλλά όταν ελπίζουμε να συζητήσουμε ξανά στην Ισπανία, θα μιλήσω στα ισπανικά, το υπόσχομαι.” Ο ηθοποιός —που έχει πτυχίο Ισπανικής και Αραβικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και έζησε και εργάστηκε στη Μαδρίτη για σχεδόν ένα χρόνο κάνοντας μεταφράσεις σε δικηγορικό γραφείο— έχει κατακτήσει σχεδόν τέλεια την ισπανική γλώσσα , όπως έχει αποδείξει σε προηγούμενες συνεντεύξεις στην Ισπανία. Είναι τέλος Φεβρουαρίου και, λίγα λεπτά μετά από αυτή τη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης, ο Highmore θα επιστρέψει στα γυρίσματα για να ηχογραφήσει τα τελευταία επεισόδια του The Good Doctor, γι’ αυτό προτιμά να συνεχίσει να σκέφτεται και να μιλά στα αγγλικά σε αυτό το διάλειμμα στα γυρίσματα.

Ο Χάιμορ —ένα θαύμα της υποκριτικής που ήταν στη βιομηχανία από τότε που ήταν επτά ετών, κυρίως στον δημοφιλή ρόλο του Τσάρλι στην ταινία του 2005 Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Τζόνι Ντεπ και σκηνοθέτησε ο Τιμ Μπάρτον — ηγήθηκε του καστ. του ιατρικού δράματος The Good Doctor από το 2017. Στην παράσταση, υποδύεται τον Shaun Murphy, έναν νεαρό γιατρό με αυτισμό και σύνδρομο Savant . Από τα λόγια του, δεν είναι πολύ ξεκάθαρο αν ο Highmore είναι χαρούμενος ή παραιτήθηκε που η σειρά φτάνει στο τέλος της.

«Ξέρουμε ότι είναι το τέλος και είμαστε σε θέση να πούμε ιστορίες που το φέρνουν σε ένα ικανοποιητικό τέλος. Είναι η κατάλληλη στιγμή», σκέφτεται ο ηθοποιός. «Η αίσθηση μοιάζει λίγο με την αποφοίτηση. Είναι το τέλος των επτά χρόνων, και αισθάνεσαι μεγάλο και σημαντικό και σε κάνει να νοσταλγείς και να στοχάζεσαι για όλα όσα έχουν προηγηθεί, αλλά ταυτόχρονα ξέρεις ότι πρέπει να προχωρήσεις πέρα από αυτή τη μικρή φούσκα. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός για το τι θα ακολουθήσει, για το μέλλον και άλλες ευκαιρίες. Είναι μάλλον υγιές να παίζεις άλλους χαρακτήρες και να κάνεις άλλα πράγματα. Είναι μια γλυκόπικρη αίσθηση».

Ο Χάιμορ ήρθε στο The Good Doctor αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής εκπομπής Bates Motel, η οποία, στις πέντε σεζόν της, φανταζόταν έναν νεαρό Norman Bates – τον χαρακτήρα από το Psycho – και τη σχέση του με τη μητέρα του. Υπήρχαν 50 επεισόδια συνολικά. Μέχρι να τελειώσει το The Good Doctors , θα έχει παίξει τον Shaun Murphy σε περισσότερα από 120 επεισόδια. Σε αυτό το διάστημα, έχει μεγαλώσει από νεαρός, άπειρος γιατρός που προσπαθεί να διαχειριστεί τις κοινωνικές του δυσκολίες σε έναν παντρεμένο άνδρα με μωρό.

«Είναι κάπως τρελό να σκέφτομαι πίσω στην αρχή της εκπομπής, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο και ήταν νέος και αφελής και είχε τόσο απίστευτη ιατρική διορατικότητα, αλλά ταυτόχρονα ήταν καινούργιος σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον. Αυτή τη σεζόν, ο Shaun πρέπει να πάρει υπό την προστασία του δύο φοιτητές ιατρικής και να διδάξει και να προσπαθήσει να μεταδώσει τη σοφία του. Πολλές φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή όπου κάνεις τόσα πολλά επεισόδια κάθε σεζόν, υπάρχει η επιθυμία για μια ορισμένη επανάληψη και εξοικείωση, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που καταφέραμε να παρακολουθήσουμε τον Shaun ως χαρακτήρα. πορεία αυτής της εποχής, με μια τόσο τεράστια εξέλιξη», λέει ο Highmore.

Μερικοί ηθοποιοί λένε ότι το να παίζεις τον ίδιο χαρακτήρα για δεκάδες ώρες οθόνης μπορεί να είναι εξαντλητικό. Αλλά οι μακροχρόνιες σειρές παρέχουν επίσης στους ερμηνευτές μια σταθερότητα που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στο επάγγελμα.

«Ναι, και τα δύο αυτά πράγματα ισχύουν για μένα», λέει ο Highmore. «Αλλά αυτός ο χαρακτήρας ήταν πάντα συναρπαστικός. Υπάρχουν συνεχώς νέα πράγματα που πάντα έβρισκα ενδιαφέροντα για αυτόν. Και σε προσωπικό επίπεδο, έχω απολαύσει αυτή την αίσθηση σταθερότητας. Ξέρω ότι είναι λίγο κακό να το λες, αλλά γίνεσαι μια οικογένεια. Ήταν μια αρκετά αβέβαιη επτά χρόνια στον κόσμο. Νιώθω ευγνώμων που είχα μια τόσο σταθερή ζωή στο επίκεντρο αυτού. Μιλούσα με κάποιον χθες στο πλατό για το πώς ο Covid φαίνεται τόσο μακρινός, αλλά το περάσαμε όλοι μαζί σε αυτήν την εκπομπή. Ήταν μια εμπειρία που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Σε μια εποχή που κανείς δεν μπορούσε να δει κανέναν, βλέπαμε ο ένας τον άλλον σε αυτό το μικρό συννεφάκι που είχαμε δημιουργήσει στο Βανκούβερ».

Στο The Good Doctor , που δημιουργήθηκε από τον David Shore (ο οποίος δημιούργησε επίσης ένα άλλο μακροχρόνιο ιατρικό δράμα που σημάδεψε μια εποχή στην τηλεόραση, το House ), ο Highmore έχει κάνει περισσότερα από απλά να υποδυθεί. Περιλαμβάνεται επίσης ως εκτελεστικός παραγωγός, έχει σκηνοθετήσει πέντε επεισόδια και έχει βοηθήσει ακόμη και στη συγγραφή του σεναρίου για ένα από αυτά.

«Μου άρεσε πολύ να είμαι μέρος της παράστασης ευρύτερα», λέει ο ηθοποιός. «Η σκηνοθεσία είναι σίγουρα κάτι που θα ήθελα να κάνω περισσότερο τώρα που αυτή η παράσταση τελειώνει. Ας ελπίσουμε ότι αυτό περιλαμβάνει τη σκηνοθεσία πραγμάτων που δεν παίζω απαραίτητα μέσα μου».

Ο Χάιμορ ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Τα τελευταία χρόνια, ο ηθοποιός δεν είχε χρόνο για έργα πέρα από τον καλό γιατρό . Πρωταγωνίστησε στην ταινία The Vault, σε σκηνοθεσία Jaume Balagueró και γυρίστηκε στην Ισπανία, και συμμετείχε στη σειρά Leonardo . Αλλά όχι πολύ περισσότερο.

«Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει, αλλά αυτό είναι συναρπαστικό. Έχω ακόμα δύο μήνες με τη σειρά. Είναι περίεργο γιατί μιλάμε για το τέλος, και τώρα θα επιστρέψω κάτω, θα κάνω μακιγιάζ και θα πάω στο σετ. Έχουμε ακόμα τη μισή σεζόν για να γυρίσουμε. Νιώθω και ότι είναι το τέλος, αλλά και ότι δεν είναι το τέλος», εξηγεί. «Όταν τελείωσα το Bates Motel, τρεις μέρες αργότερα, κάπως απίστευτα, κατέληξα να κάτσω μαζί με τον David Shaw και να διαβάσω το σενάριο του The Good Doctor . Οπότε δεν έχω καμία προσδοκία για το τι θα γίνει. Το Bates Motel και το The Good Doctor μου έχουν δώσει έναν σημαντικό χώρο στην τηλεόραση. Εάν είστε τυχεροί, μια παράσταση μπορεί να συνεχιστεί για αρκετό καιρό και θέλετε να κάνετε την καλύτερη σωστή επιλογή γιατί θα μπορούσατε να το κάνετε για ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας. Δεν νιώθω την ανάγκη να βιαστώ σε τίποτα. Ελπίζω να μπορέσω να περάσω λίγο χρόνο στην Ισπανία κάποια στιγμή. Μπόρεσα να κάνω γυρίσματα στην Ισπανία, αλλά θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι στα ισπανικά. Αυτό είναι σίγουρα στη λίστα με τις επιθυμίες και τους στόχους μου».

ΠΗΓΗ: ELPAIS USA

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk