ΠΡΟΣΩΠΑ

Φειδίας Παναγιώτου: Από YouTuber σε Ευρωβουλευτή – H συνάντηση του με τον Elon Musk

Η Απροσδόκητη Επιτυχία του Φειδία Παναγιώτου

Έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο εξασφάλισε ο Φειδίας Παναγιώτου, ο 24χρονος YouTuber από την Κύπρο, που έγινε γνωστός αγκαλιάζοντας τον Έλον Μασκ. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος ανέτρεψε τις προβλέψεις, τοποθετώντας τον εαυτό του πίσω από τα δύο μεγάλα κόμματα, τον συντηρητικό ΔΗΣΥ και το αριστερό ΑΚΕΛ.

Από το TikTok στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Φειδίας, ο γιος ενός Έλληνα Ορθόδοξου ιερέα, έχει χτίσει μια καριέρα στο TikTok και στο YouTube, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Το αγγλόφωνο κανάλι του στο YouTube έχει συγκεντρώσει 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019. Ο νεαρός άνδρας από το Μένικο, ένα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, έγινε παγκόσμια φήμη ξεκινώντας μια αποστολή να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ.

Η Στιγμή της Συνάντησης με τον Έλον Μασκ

Ο Φειδίας δέχτηκε μια αγκαλιά από τον Έλον Μασκ τον Ιανουάριο του 2023, αφού πέρασε μήνες περιμένοντας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter. Πριν από μήνες, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, ένα σακάκι και ένα σορτς. Παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ειλικρινά από την αρχή ότι δεν ήξερε τίποτα για την πολιτική ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποσχέθηκε να κάνει ερωτήσεις, να διαβάσει και να μάθει.

«Είμαι 23 χρονών και δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου και είπα στον εαυτό μου ένα βράδυ ότι αν δεν ψηφίσω ποτέ και δεν ενδιαφερθώ ποτέ, οι ίδιοι σπασίκλες θα είναι πάντα στην εξουσία, και είπα «φτάνει» !» σχολίασε.

Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος είπε: «Κάπου άκουσα ότι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα πράγματα γύρω σου και θέλεις να αλλάξουν, εσύ πρέπει να είσαι η αλλαγή. Γιατί επέλεξα να είμαι ανεξάρτητος; Γιατί δεν χωράω σε καλούπια. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι δεν έχω κανένα κομματικό συμφέρον να υπηρετήσω».

Στο άκουσμα των πρώτων αποτελεσμάτων των exit polls το βράδυ της Κυριακής ο Φειδίας σχολίασε: «Καταφέραμε ένα θαύμα».

Το Μέλλον του Φειδία Παναγιώτου στην Πολιτική

Η εκλογή του Φειδία Παναγιώτου στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα στροφή στην καριέρα του και δείχνει πώς οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί η πολιτική του καριέρα και αν θα μπορέσει να φέρει μια νέα πνοή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk