ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλον Μασκ γράφει στο X: «Η Ελλάδα βιώνει κατάρρευση του πληθυσμού της»

Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ελλάδας ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά πάνω από ένα εκατομμύριο έως το 2050.

Η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα και θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», αναφέρει νέα έκθεση. Αυτό ξεκίνησε μια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να συμμετέχει και να εκφράζει την ανησυχία του. Η έκθεση παρουσιάζει μια τρομακτική εικόνα υποστηρίζοντας ότι η καρδιακή ανεπάρκεια, το εγκεφαλικό επεισόδιο, οι θρόμβοι αίματος και ο καρκίνος μεταξύ των κατά τα άλλα υγιών νέων έχουν προκαλέσει την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης «ωρολογιακή βόμβα» και «εθνική απειλή».

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, ο κ. Μασκ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ: «Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων».

Δείτε την ανάρτηση του Elon Musk:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk