LIFESTYLE

Μαρία Κορινθίου: «Είναι σημαντικό να αγαπάς αυτό που είσαι, να αγαπάς την ψυχή σου»

Η Συνάντηση της Κάμερας με την Μαρία Κορινθίου στην Εκπομπή “Ελένη”

Στην τελευταία εκπομπή της “Ελένης”, η δημοφιλής ηθοποιός Μαρία Κορινθίου βρέθηκε στο στούντιο για μια συνέντευξη που αφορούσε την προσωπική της ζωή και εμπειρίες. Η κάμερα του προγράμματος κατέγραψε τη συνάντηση αυτή και η Μαρία Κορινθίου μοιράστηκε ανοιχτά σκέψεις για θέματα που την απασχολούν.

Ο Διαλογισμός στην Καθημερινότητα

Μιλώντας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινότητας, η Μαρία Κορινθίου αποκάλυψε πως ο διαλογισμός έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Μέσα από την πρακτική του διαλογισμού, βρίσκει την ψυχική ηρεμία και ισορροπία που της επιτρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.

Ο διαλογισμός, σύμφωνα με την Μαρία Κορινθίου, δεν αποτελεί απλά μια τεχνική χαλάρωσης, αλλά μια βαθύτερη διαδικασία αυτο-εξέτασης και ενδυνάμωσης του νου. Μέσα από την εσωτερική σιωπή και συγκέντρωση, βρίσκει την ευκαιρία να συνδεθεί με τον πυρήνα του εαυτού της και να απελευθερώσει το μυαλό της από το θόρυβο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο, ανακαλύπτει νέες πηγές έμπνευσης και δύναμης που την βοηθούν να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής.

Η Εφηβεία της Κόρης της

Μιλώντας για την προσωπική της οικογενειακή ζωή, η Μαρία Κορινθίου αποκάλυψε πόσο “βαριά” της έπεσε η εφηβεία της κόρης της, Ισμήνης. Η εφηβεία αποτελεί μια περίοδο μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων για κάθε οικογένεια, και η Μαρία Κορινθίου μοιράστηκε τις δικές της σκέψεις και ανησυχίες για το πώς μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει την κόρη της σε αυτήν την περίοδο.

Με ειλικρίνεια και ευαισθησία, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια μητέρα κατά τη διάρκεια της εφηβείας του παιδιού της. Η ανάγκη για ανοιχτή επικοινωνία, κατανόηση και υποστήριξη αποτελούν βασικά στοιχεία που η Μαρία Κορινθίου αναγνωρίζει και προσπαθεί να ενισχύσει μέσα στην οικογένειά της.

«Είναι σημαντικό να αγαπάς αυτό που είσαι, να αγαπάς την ψυχή σου και να λέει μια μάνα «μπράβο» στον εαυτό της που όλη μέρα φροντίζει τα παιδιά της. Λέω συχνά «μπράβο»στην Ισμήνη αλλά της βάζω και όρια», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η Ισμήνη είναι ένα καλό και ήρεμο παιδί αλλά είναι στην εφηβεία και είναι κυκλοθυμική. Η αρχή της εφηβείας της μου είχε πέσει ‘βαριά’. Ήμουν δυναμικό παιδί αλλά στην εφηβεία ήμουν πολύ ευαίσθητη. Και τώρα είμαι ευαίσθητη, αλλά για εμένα».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk