ΙΣΤΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Κουκίδης: Ο αιώνιος Φρουρός του Παρθενώνα

Την Κυριακή 27 Απριλίου 1941, στις 8 το πρωί, η Ακρόπολη βίωσε ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Οι Γερμανοί στρατιώτες του μηχανοκίνητου αποσπάσματος, με επικεφαλής τον ίλαρχο Γιάκομπι, έφτασαν στον Ιερό Βράχο και ζήτησαν από τον φρουρό, τον εύζωνα Κωνσταντίνο Κουκίδη, να κατεβάσει τη σημαία.

Αντί να παραδώσει τη σημαία, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης τυλίχθηκε με αυτήν και έπεσε ηρωικά από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η πτώση του στα βράχια της Ακρόπολης ήταν μια πράξη αντίστασης και απόδειξη αυτοθυσίας.

Ο Κωνσταντίνος Κουκίδης έγινε σύμβολο αντίστασης και ηρωισμού για τον ελληνικό λαό. Η πράξη του αποτέλεσε έναν συμβολικό προάγγελο της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η ηρωική πτώση του Κωνσταντίνου Κουκίδη αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση.

Ο Κουκίδης ανακηρύχθηκε ήρωας της Ελλάδας και ονομάστηκε οδός πολλών πόλεων σε όλη τη χώρα. Η πράξη του Κωνσταντίνου Κουκίδη είναι μια υπενθύμιση για την αξία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Η ηρωική του πτώση παραμένει ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού και συμβολίζει την ανυποχώρητη πίστη στις αξίες, την τιμή, την Πατρίδα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk