ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο για τρομοκρατική επίθεση : 40 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν [Βίντεο]

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας.

Η επίθεση, την οποία οι ρωσικές αρχές ερευνούν ως τρομοκρατική, είναι η πιο θανατηφόρα στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

Αρκετοί ένοπλοι εισέβαλαν στην αίθουσα συναυλιών στην άκρη της Μόσχας και ψέκασαν τους επισκέπτες με αυτόματα πυρά, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες και πυροδοτώντας μια τεράστια πυρκαγιά. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η στέγη του χώρου κατέρρεε.

Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εδραίωσε την κυριαρχία του στη χώρα με μια εξαιρετικά ενορχηστρωμένη εκλογική κατολίσθηση.

Η επίθεση έλαβε χώρα καθώς πλήθη συγκεντρώθηκαν για να εμφανιστεί το Picnic, ένα διάσημο ρωσικό ροκ συγκρότημα. Τα ρωσικά δελτία ειδήσεων ανέφεραν ότι οι επισκέπτες εκκενώθηκαν, αλλά ορισμένοι είπαν ότι ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε να είχε παγιδευτεί από τη φωτιά.

Συγκλονιστικά βίντεο αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα:

Προσοχή το επόμενο βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες:

https://twitter.com/narrative_hole/status/1771234606898974776?s=46

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk