ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 42χρονος απέσπασε €6.000 ευρώ από ιερέα υποδυόμενος τον ασθενή

Απάτη με το πρόσχημα της υγείας

Ένας 42χρονος από τη Μεσσαρά κατάφερε να αποσπάσει ποσό 6.000 ευρώ από έναν ιερέα, χρησιμοποιώντας διάφορα ψέματα σχετικά με την υγεία του. Ο άνδρας προέβαινε σε αιτήματα που περιλάμβαναν ακόμη και την αποστολή ενός κηδειόσημου για τη σύζυγό του σε έναν ιερέα εκτός Κρήτης, ζητώντας χρήματα για την κηδεία της. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας ιερέας από γειτονικό νομό κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε εξαπατηθεί από τον 42χρονο για περίπου 6.000 ευρώ. Το αστυνομικό τμήμα Φαιστού διερευνά την υπόθεση και κατάφερε να αποκαλύψει την απάτη.

Η σύλληψη και οι κατασχέσεις

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο στο σπίτι του 42χρονου και εντόπισε μια ξιφολόγχη που είχε στείλει σε έναν ιερέα, καθώς και ένα μπλοκ αποδείξεων που πιθανότατα χρησιμοποιούσε ως απόδειξη για τα χρήματα που λάμβανε. Επιπλέον, κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα, στο οποίο εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες τηλέφωνα ιερέων, εντός και εκτός Κρήτης. Ο 42χρονος φαίνεται να είχε επικοινωνία με ιερείς ακόμη και στο Άγιο Όρος και τη Μονή Πετράκη.

Ο εξαπατημένος ιερέας και η αποκάλυψη της απάτης

Ο ιερέας που έπεσε θύμα της απάτης από τον 42χρονο ένιωσε την ανάγκη να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, ανακαλύπτοντας έτσι την αλήθεια πίσω από τα ψέματα του απατεώνα. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να εξακριβώσει την έκταση της απάτης και να διαπιστώσει εάν υπάρχουν άλλα θύματα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk