ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ρομά έβαλαν τα παιδιά τους να κλέβουν σούπερ μάρκετ

Η Κλοπή στο Σούπερ Μάρκετ και οι Συνέπειές της

Το περιστατικό που συνέβη σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινότητα. Δύο παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών, ακολουθώντας οδηγίες από τις μητέρες τους, εισέβαλαν στο κατάστημα και διέπραξαν μια κλοπή που σοκάρει το κοινό.

Το Περιστατικό

Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν 20 μπουκάλια ουίσκι, αξίας 575 ευρώ, χωρίς να κινδυνεύσουν από την ασφάλεια του καταστήματος. Η κλοπή ανιχνεύτηκε αργότερα από το κλειστό κύκλωμα της ασφάλειας, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η τοπική αστυνομία.

Η Αντίδραση των Αρχών

Άμεσα, άνδρες της ομάδας Δί.ΑΣ. εξέτασαν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας και διαπίστωσαν ότι οι μητέρες των νεαρών δραστών τους παρακολουθούσαν έξω από το κατάστημα κατά τη διάρκεια της κλοπής.

Σε αναζήτηση των υπόπτων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον μικρότερο από τους δράστες το ίδιο απόγευμα. Ωστόσο, μόνο τρία από τα κλεμμένα μπουκάλια βρέθηκαν στην κατοχή του.

Σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής ηλικίας τους. Αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις δύο μητέρες και τις οδήγησαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενες για κλοπή κατά συναυτουργία και παραμέληση της εποπτείας τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk