ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Συνελήφθη 74χρονος που κατέγραφε με το κινητό του 14χρονη μέσα σε λεωφορείο

Παρενόχληση και σύλληψη ενός γηραιού άνδρα για σεξουαλική παρενόχληση

Ένας εβδομηντατετράχρονος άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι παρενόχλησε μια 14χρονη μαθήτρια σε ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κηφισιά – Κρυονέρι. Ο άνδρας φαίνεται να είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο το στήθος της κοπέλας και να την πλησίασε με αισχρά σχόλια πριν προχωρήσει στην κινηματογράφηση της.

Η αντίδραση της ανήλικης μαθήτριας και η συλλογική αντίδραση

Το κορίτσι, μαζί με τον αδερφό της, αντέδρασαν άμεσα ειδοποιώντας τον οδηγό του λεωφορείου. Ο οδηγός αντέδρασε άμεσα επικοινωνώντας με την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί από αστυνομικοϝς της άμεσης δράσης στην περιοχή της Εκάλης.

Η σημασία της άμεσης αντίδρασης σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης

Η γρήγορη αντίδραση της ανήλικης μαθήτριας και του οδηγού του λεωφορείου ήταν καθοριστική για τη σύλληψη του γηραιού άνδρα. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα ότι η παρενόχληση δεν γίνεται αποδεκτή και ότι θα υπάρχουν συνέπειες για τους δράστες.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ,

«Εντός του αστικού λεωφορείου “509” το οποίο εκτελεί γραμμή διαδρομής Κηφισιά – Κρυονέρι, ο 74χρονος απευθύνθηκε στην ανήλικη με φράσεις οι οποίες αναφέρονται ρητώς στην κατάθεση της ανωτέρω και υπονοούσαν θετικά σχόλια για το στήθος της. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα η ανήλικη διαπίστωσε πως ο κατηγορούμενος είχε στραμμένο το κινητό τηλέφωνό του, προς το μέρος της, ενώ ταυτόχρονα άκουσε τον χαρακτηριστικό ήχο που ακούγεται όταν η κάμερα ενός κινητού βγάζει φωτογραφία.

Άμεση ήταν η αντίδρασή της, καθώς διαπίστωσε πως προφανέστατα ανωτέρω κατηγορούμενος την βιντεοσκοπεί. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε να μετακινηθεί σε διαφορετική θέση μαζί με τον αδερφό της ο οποίος ήταν κι αυτός εντός του λεωφορείου. Κατά την μετακίνησή τους ο αδερφός, διαπίστωσε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε ανοιχτή την εφαρμογή της κάμερας του κινητού τηλεφώνου του καθώς επίσης και ότι είχε και δεύτερο κινητό στην κατοχή του.

Κατόπιν τούτου ζήτησε από τον οδηγό του αστικού να σταματήσει το λεωφορείο για να κληθεί η αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης 216-1, προστρέξανε στην συμβολή των οδών Λ. Θησέως και Φοίβου στην Εκάλη, όπου στάθμευσε το λεωφορείο και οδηγήσαν στο Τμήμα της Κηφισιάς τον 74χρονο».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk