ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη σε φυλάκιση άνδρα που κλείδωσε την πεθερά του στο υπόγειο και της είπε: «θα ψοφήσεις εδώ μέσα»

Καταδίκη σε φυλάκιση για παράνομη κατακράτηση και απειλή

Ένας άντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράνομη κατακράτηση και απειλή. Ο άντρας είχε κλείσει την πεθερά του στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσαν, εκφράζοντας την απειλή ότι θα ψοφήσει εκεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ο άντρας είναι ένοχος για την παράνομη κατακράτηση και απειλή της πεθεράς του. Ωστόσο, αποφάσισε ότι η ποινή του θα έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι ο άντρας δεν θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης, αλλά θα παραμείνει ελεύθερος, υπό τον όρο ότι δεν θα διαπράξει άλλο αξιόποινο πράξη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η σημασία της απόφασης

Η απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλει αναστέλλουσα δύναμη στην ποινή φυλάκισης του άντρα προκαλεί συζητήσεις. Κάποιοι θεωρούν ότι η ποινή είναι ανεπαρκής, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η αναστέλλουσα δύναμη είναι μια ευκαιρία για τον άντρα να αλλάξει συμπεριφορά και να μην επαναλάβει την παράνομη πράξη που διέπραξε.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk