ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών [Βίντεο]

Κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών

Το βράδυ της Δευτέρας, φοιτητικά σχήματα προχώρησαν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών για αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό. Ολόνυχτη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του κτιρίου.

Η κατάληψη ανακοινώθηκε μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνοδευόμενο από μια σχετική φωτογραφία.

Φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα ενώ υπήρξαν και φοιτητές που εξέφρασαν την ανησυχία τους μήπως χαθεί ξανά ακαδημαϊκός χρόνος παρακολούθησης μαθημάτων, ίσως και το εξάμηνο.

IMG 6244

Το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα 

«Είμαστε φοιτητές, φοιτήτριες και φοιτητές της ΝΟΠΕ και άλλων σχολών της Αθήνας. Υπό το πρίσμα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, ακολουθώντας το νήμα του διεθνούς αντιπολεμικού αγώνα στα πανεπιστήμια και αντιλαμβανόμενα τη σύνδεση του πανεπιστημίου με τον στρατό και τις πολεμικές επιχειρήσεις, συναντηθήκαμε για να δώσουμε κι εμείς τις δικές μας απαντήσεις για το έγκλημα που συντελείται από το Ισραήλ και σύσσωμη τη Δύση.

Για τους λόγους αυτούς – και για αυτούς που θα αναφερθούν παρακάτω – τα κτήρια της Νομικής και του Οικονομικού – Πολιτικού από σήμερα τελούν υπό κατάληψη και αναδιαμορφώνονται σε ζωντανά κέντρα αγώνα. Από τις 7 Οκτώβρη το κράτος τους Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα. Βομβαρδίζει αδίστακτα αμάχους σε σπίτια, νοσοκομεία, ναούς και σχολεία ενώ παράλληλα τους αποκόπτει από νερό, σίτιση, ρεύμα, περίθαλψη και κάθε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, διαπράττει, δηλαδή, μια γενοκτονία ενάντια του παλαιστινιακού λαού. Αγνοώντας την πρόταση εκεχειρίας, το Ισραήλ κορυφώνει την επίθεση του με χερσαία και εναέρια επίθεση στην Ράφα.

Στην περιοχή αυτή, όπου δε βρισκόταν στο κέντρο του πολέμου τους προηγούμενους μήνες, κατέφυγαν 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι παλαιστίνιοι. Από το βράδυ της 6ης Μαΐου, βρίσκονται εγκλωβισμένοι υπό το καθεστώς των κλειστών συνόρων της Αιγύπτου και περικυκλωμένοι από τον ισραηλινό στρατό (IDF). […] Αυτήν τη στιγμή στη Γάζα συντελείται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

Ο τραγικός απολογισμός των 7 μηνών πολέμου μέχρι στιγμής είναι περίπου 79.000 τραυματισμένοι, περισσότεροι από 35.000 νεκροί Παλαιστίνιοι/ες/α, μεταξύ των οποίων 14.500 νεκρά παιδιά. Για εμάς η σιωπή είναι συνενοχή, γι’ αυτό δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τις ζωές μας σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες επιταγές της κανονικότητας, του καριερισμού, της ανταγωνιστικότητας.

Δε σταματήσαμε ούτε θα σταματήσουμε να μιλάμε και να φωνάζουμε για την Παλαιστίνη στις σχολές μας, στις καταλήψεις και στους δρόμους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα κράτος να καταστείλει τη διεθνιστική αλληλεγγύη.
Είμαστε με την Παλαιστίνη για όλους τους λόγους του κόσμου, μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία, μέχρι ο παλαιστινιακός λαός να είναι πραγματικά ελεύθερος!

Καλούμε κάθε φοιτητό, φοιτήτρια, φοιτητή, σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα και αλληλέγγυο κόσμο να πλαισιώσει την κατάληψη και να εναντιωθεί έμπρακτα στην γενοκτονία των παλαιστίνιων από το κράτος του Ισραήλ και τη Δύση! Καλούμε ατομικότητες, σχήματα, συνελεύσεις σχολών και φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν άμεση δράση ενάντια στο έγκλημα που συντελείται με συμμετοχή του ελληνικού πανεπιστημίου και κράτους!

Άμεση απεμπλοκή του στρατού, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομίας από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και την έρευνα Καμία διοικητική, διπλωματική, ερευνητική ή άλλη σχέση ελληνικών πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια του Ισραήλ Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και των υπόλοιπων πανεπιστημίων να πάρουν άμεσα θέση στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ Επιστροφή της φρεγάτας “Ύδρα” Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΕ Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από την λωρίδα της Γάζας Να σταματήσει η αντιμεταναστευτική πολιτική ελληνικού κράτους και ΕΕ».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk