ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες – Πού προβλέπονται

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σήμερα, Tετάρτη, αναμένεται μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα, με πιθανές βροχές και καταιγίδες. Αρχικά, αυτά τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επηρεάσουν και τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες κατά περιόδους σε όλη τη χώρα, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Πιθανή ένταση των φαινομένων

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη, πιθανώς οι βροχές και οι καταιγίδες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή.

Προσοχή στις καιρικές συνθήκες

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Ειδικά στις περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μπορεί να προκληθούν προβλήματα όπως πλημμύρες και εκτεταμένη υγρασία. Επίσης, λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα όσον αφορά την ποιότητα του αέρα.

 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk