ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια κάθειρξη σε 32χρονη: Εγκατέλειψε το μωρό της για να πάει διακοπές και πέθανε από αφυδάτωση

Η καταδίκη της Kristel Candelario για τον θάνατο του μωρού της

Η 32χρονη Kristel Candelario καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά από ένα τραγικό περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του μωρού της. Η Candelario εγκατέλειψε το μωρό της για 10 ημέρες προκειμένου να πάει διακοπές, με αποτέλεσμα το μωρό να πεθάνει από ασιτία και αφυδάτωση.

Τα γεγονότα και η αντίδραση των αρχών

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η Candelario άφησε το νήπιο μόνο του σε ένα παιδικό καρεκλάκι στο σπίτι τους στο Κλίβελαντ του Οχάιο τον Ιούνιο, ενώ εκείνη ταξίδευε στο Ντιτρόιτ και το Πουέρτο Ρίκο. Όταν επέστρεψε από το ταξίδι της, η 16 μηνών Jailyn δεν ανταποκρινόταν και κάλεσε την αστυνομία. Ωστόσο, πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η Candelario άλλαξε τα ρούχα του παιδιού της, προσπαθώντας να κρύψει την εγκατάλειψη του μωρού.

Το νήπιο ήταν «εξαιρετικά αφυδατωμένο» τη στιγμή του θανάτου του, δήλωσαν οι εισαγγελείς και οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση. Ζύγιζε 13 κιλά —περίπου επτά κιλά λιγότερα από αυτά που είχαν καταγραφεί στην τελευταία της επίσκεψη σε γιατρό περίπου δύο μήνες πριν—, δήλωσε τη Δευτέρα στο δικαστήριο η Elizabeth Mooney, η αναπληρώτρια ιατροδικαστής της κομητείας Cuyahoga.

«Διεπράξατε την υπέρτατη πράξη προδοσίας, αφήνοντας το μωρό σας τρομοκρατημένο, μόνο του, απροστάτευτο, να υποστεί αυτό που άκουσα ότι ήταν ο πιο φρικτός θάνατος που μπορεί να φανταστεί κανείς, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς προστασία» είπε ο δικαστής και κατηγόρησε επίσης την 32χρονη ότι δεν έδειξε «καμία μεταμέλεια», σύμφωνα με την Washington Post.

 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk