ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φύτεψαν μαθητές και αστυνομικοί για τα θύματα των Τεμπών

Το πρωί της σημερινής ημέρας, οι υπάλληλοι του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θλιβερό και βάρβαρο θέαμα στο δημοτικό πάρκο της Διαλογής. Αγνώστοι δράστες, πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εισήλθαν στο πάρκο και προχώρησαν στην καταστροφή 12 δέντρων από τα 57 που είχαν φυτευτεί από μαθητές δημοτικού σχολείου και αστυνομικούς, στη μνήμη των νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Απάνθρωπες πράξεις καταστροφής

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του δήμου, οι δράστες έσπασαν τους κορμούς των δέντρων και κατέστρεψαν ένα δέντρο που προϋπήρχε στο πάρκο. Επιπλέον, δεν δίστασαν να ξεριζώσουν και να πάρουν ένα από τα δέντρα που είχαν φυτευτεί από τους μικρούς μαθητές. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια απάνθρωπη πράξη καταστροφής και αναστατώνει την τοπική κοινωνία.

Αναζήτηση των υπευθύνων

Οι αρχές του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων αυτής της απάνθρωπης πράξης. Είναι απαράδεκτο να γίνεται καταστροφή σε δημόσιους χώρους και να παραβιάζονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος και την ευημερία της κοινότητας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk