ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών σε Ιρακινό που λήστεψε δύο 14χρονους γιατί δεν ήθελαν να αγοράσουν ναρκωτικά

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών σε έναν Ιρακινό που, μαζί με συνεργό του, διέπραξε ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Το περιστατικό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο 28χρονος κατηγορούμενος, παρά το γύψο στο πόδι του, και ο συνεργός του πλησίασαν δύο 14χρονους που κάθονταν σε ένα πάρκο απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Αρχικά, οι κακοποιοί προσέγγισαν τα παιδιά και τους πρότειναν να αγοράσουν ναρκωτικές ουσίες. Αφού αρνήθηκαν, τους ζήτησαν τα κινητά τους τηλέφωνα, υποδεικνύοντας ότι θα πραγματοποιήσουν μία κλήση και δεν είχαν μονάδες στα δικά τους τηλέφωνα. Οι δύο ανήλικοι έπεσαν θύματα της ληστείας και παραδόθηκαν τα κινητά τους, ενώ οι δράστες διέφυγαν από το σημείο.


Ο Ιρακινός κακοποιός κρίθηκε ένοχος για την πράξη του και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Η απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης αποτελεί σημαντικό μήνυμα κατά του εγκλήματος και ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας στην κοινωνία.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk