ΕΛΛΑΔΑ

Η Hot Wheels έφτιαξε ένα αυτοκινητάκι για παιδιά με αυτισμό

Τα αγαπημένα αυτοκινητάκια Hot Wheels είναι παιχνίδια που μπορεί να απολαύσει κάθε παιδί, αλλά η εταιρεία συνεχίζει να βρίσκει νέους τρόπους για να είναι χωρίς αποκλεισμούς. Το τελευταίο αυτοκίνητο της μάρκας Mattel, για παράδειγμα, αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με το Autistic Self Advocacy Network για να συμπεριλάβει καλύτερα τα παιδιά με αυτισμό.

Το Flippin Fast ένα νέο όχημα που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει μια απεριόριστη εμπειρία παιχνιδιού, ενόψει του Μήνα Αποδοχής Αυτισμού τον Απρίλιο. Η σχεδίασή του εμπνευσμένη από παιχνίδια fidget επιτρέπει στα παιδιά να απολαμβάνουν το μεγάλο εύρος κίνησης από ένα αυτοκίνητο Hot Wheels καθώς το κυλούν προς τα εμπρός, προς τα πίσω και το αναποδογυρίζουν.

Η Hot Wheels συνεργάζεται με το Autistic Self Advocacy Network (ASAN), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό υπεράσπισης που διευθύνεται από άτομα στο φάσμα του αυτισμού, για να επικυρώσει το σχεδιασμό και τη συμβατότητα του Flippin Fast die-cast για να εξασφαλίσει ότι προσφέρει μια εμπειρία που ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες του όλοι οι οπαδοί των Hot Wheels, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να επωφεληθούν από μια ανοιχτή, χαλαρωτική και αισθητηριακή εμπειρία παιχνιδιού.

“Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι η Mattel έχει λάβει υπόψη τις ανάγκες των αυτιστικών παιδιών με αυτό το νέο παιχνίδι. Πολύ συχνά, στα αυτιστικά παιδιά και στις οικογένειές τους λένε ότι “παίζουν λάθος”, αλλά επιτρέποντας στα παιδιά να παίζουν με τον τρόπο που επιλέγουν μπορεί να προωθήσουν τον εαυτό τους -Ρύθμιση και αυτοέκφραση», δήλωσε η Zoe Gross, Διευθύντρια Υποστήριξης, Δικτύου Υποστήριξης Αυτιστικών Αυτοκινήτων.

«Αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να παιχτεί σε οποιαδήποτε διαμόρφωση και είτε τα παιδιά προτιμούν να παίζουν προσποιούμενοι είτε απλώς να περιστρέφουν τους τροχούς, δεν υπάρχει λάθος τρόπος να παίξεις». Ενώ το Flippin Fast προορίζεται για παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω σε όλα τα επίπεδα ικανότητας, η σφραγίδα του ASAN στη συσκευασία υποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες παιχνιδιού της κοινότητας του φάσματος του αυτισμού.

Το Flippin Fast είναι ένα αυτοκίνητο που κυλά εξίσου καλά ανάποδα με τη δεξιά πλευρά προς τα πάνω. Έχει μεγάλους τροχούς που αναρτούν το αμάξωμα στα μεσαία σημεία τους και το αυτοκίνητο είναι συμμετρικό κατά μήκος της διαγώνιου xy. Με άλλα λόγια, η αεροτομή του μπροστινού πηγουνιού από τη μία πλευρά γίνεται το πίσω φτερό από την άλλη. Τα παραδοσιακά αυτοκίνητα έχουν πάνω και κάτω, μπροστά και πίσω. Το Flippin Fast δεν περιορίζεται από αυτούς τους προσανατολισμούς και έτσι προσφέρει μια πιο ανοιχτή εμπειρία παιχνιδιού σύμφωνα με το Hot Wheels.

Η διασκέδαση δεν σταματά εκεί. Ένα περιστρεφόμενο κεντρικό κομμάτι που περιλαμβάνει το πιλοτήριο περιστρέφεται επίσης ανεξάρτητα από το αμάξωμα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως fidget spinner, εάν το επιθυμούν. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει μια πρόσθετη αισθητηριακή πτυχή που ορισμένα παιδιά μπορούν να βρουν παρηγοριά. 

«Πολύ συχνά, τα αυτιστικά παιδιά και οι οικογένειές τους λένε ότι «παίζουν λάθος», αλλά το να επιτρέπουμε στα παιδιά να παίζουν με τον τρόπο που επιλέγουν μπορεί να προωθήσει την αυτορρύθμιση και την αυτοέκφραση», εξήγησε η Διευθύντρια Υποστήριξης της Zoe Gross ASAN.

Το Flippin Fast έρχεται μετά το περσινό Braille Twin Mill, το πρώτο Hot Wheels που έχει κουκκίδες Braille στο ίδιο το αυτοκίνητο, καθώς και την πλαστική συσκευασία.

Επιπλέον, η Mattel συνεργάζεται με την ASAN για να αναπτύξει άλλα προϊόντα στις πολλές μάρκες παιχνιδιών της που λαμβάνουν υπόψη τα παιδιά με αυτισμό. Το 2022 παρουσίασαν τον Bruno, έναν χαρακτήρα με αυτισμό από το franchise Thomas & Friends. 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk