ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς ευχαριστεί την Τουρκία: «Είμαστε περήφανοι για τα λόγια του Ερντογάν»

Το Χαμάς επαίνεσε την υπεράσπιση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον αγώνα της, όπως είπε, για τη διάσωση του παλαιστινιακού λαού, της ελευθερίας και της γης του, καθώς και τη στάση που κράτησε και τις δηλώσεις που έκανε για αυτό το θέμα.

Η Χαμάς προχώρησε σε γραπτή δήλωση λίγο μετά την ομιλία του Προέδρου Ερντογάν στη συνεδρίαση της Ομάδας του AKP.

«Βλέπουμε πολύτιμη τη στάση του Προέδρου της αδελφικής Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον αγώνα μας για τον παλαιστινιακό λαό να σώσουμε την ελευθερία και τη γη του». Στη δήλωση της η Χαμάς είπε: «Η Χαμάς είναι ακριβώς αυτό που ήταν οι Εθνικές Δυνάμεις στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας». Σημείωσε ότι τα λόγια τους εκτιμήθηκαν και ότι ήταν περήφανοι για αυτό.

Η δήλωση της Χαμάς περιλάμβανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Οι γενναίες δηλώσεις και οι έντιμες θέσεις του Προέδρου Ερντογάν ενσαρκώνουν την ιστορική και μοναδική θέση του αδελφού τουρκικού λαού. Ο λαός μας θα απομνημονεύσει αυτές τις δηλώσεις ως μια γενναία φωνή στη στάση του απέναντι στο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και στον αγώνα του να υποστηρίξει το δικαίωμα του λαού μας να απελευθερώσει τα εδάφη του, να επιστρέψει εκεί και να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Είχε προηγηθεί επίθεση του Ερντογάν στο Ισραήλ

Πυρά κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και εξέφρασε για μία ακόμη φορά στήριξη στη Χαμάς -ίσως την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα- μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του

Ο Τούρκος πρόεδρος παραλλήλισε τη δράση της Χαμάς «με εκείνη των Τούρκων εθνικιστών του Κεμάλ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου», αρνούμενος για μία ακόμη φορά ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και τονίζοντας: «Ως Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη και αν μείνω μόνος, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον παλαιστινιακό αγώνα και να είμαι η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού όσο ο Θεός μου δίνει ζωή. Ας το ακούσει όλος ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά με τους βουλευτές του κυβερνώντας κόμματος ΑΚΡ να επευφημούν και να χειροκροτούν.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk