ΚΟΣΜΟΣ

Η Ολλανδία ζητά από το Ιράν αποκλιμάκωση της έντασης με Ισραήλ – Κλείνει η πρεσβεία της στην Τεχεράνη

Σε μια ανάρτηση στο X, η υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Hanke Bruins Slot λέει ότι είπε στον Ιρανό ομόλογό της Hossein Amir-Abdollahian σε μια τηλεφωνική επικοινωνία ότι το Ιράν δεν πρέπει να επιτεθεί στο Ισραήλ και πρέπει να λάβει μέτρα για «αποκλιμάκωση».

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας εξέφρασα επίσης τις μεγάλες μου ανησυχίες για το πλοίο που υπέστη αεροπειρατεία στα στενά του Ορμούζ και ότι αυτού του είδους οι ενέργειες πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο που συνδέεται με το Ισραήλ στο Στενό του Ορμούζ λίγες μέρες αφότου η Τεχεράνη είπε ότι θα μπορούσε να κλείσει την κρίσιμη ναυτιλιακή διαδρομή και προειδοποίησε ότι θα ανταπέδωσε την ισραηλινής επίθεση στο προξενείο της στη Δαμασκό που σκότωσε επτά μέλη. συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Η Ολλανδία θα κλείσει αύριο Κυριακή την πρεσβεία της στην Τεχεράνη για προληπτικούς λόγους, όπως ανέφερε σήμερα, σε μία ανακοίνωσή του, το ολλανδικό υπουργείο των Εξωτερικών, επικαλούμενο την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς ένας έφηβος έποικος που αγνοείται βρέθηκε νεκρός. Επίσης, ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αφού η ένοπλη ομάδα εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στο Ισραήλ σε ένα από τα μεγαλύτερα μπαράζ από την έναρξη του πολέμου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk