ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Νέα Εποχή της ΑΕΚ: O Μάριος Ηλιόπουλος Αναλαμβάνει τα Ηνία της Ομάδας

Νέα Εποχή στην ΑΕΚ με νέο ιδιοκτήτη

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπαίνει σε νέα εποχή, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να απεμπλακεί από την ομάδα. Μετά από 11 χρόνια επιτυχημένης διοίκησης και την ολοκλήρωση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Μελισσανίδης παραδίδει την ομάδα πιο ισχυρή από ποτέ. Σήμερα στις 16:00 στην OPAP Arena, θα παρουσιάσει τον νέο ηγέτη της ΑΕΚ, τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος και η Seajets

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι γνωστός εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Seajets, με σημαντική παρουσία στην ελληνική ακτοπλοΐα. Η Seajets ελέγχει 29 πλοία, εκ των οποίων 24 είναι ταχύπλοα και πέντε συμβατικά. Η εταιρεία κυριαρχεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Αιγαίου και των Ενδοκυκλαδικών γραμμών, ενισχύοντας πρόσφατα τη θέση της και στις Σποράδες με την αγορά του “Express Skiathos”.

Δραστηριότητες και Επιτυχίες

Η δραστηριότητα του Ηλιόπουλου δεν περιορίζεται μόνο στην ακτοπλοΐα. Μέσω της εταιρείας Neonyx, ελέγχει τέσσερα κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων ένα είναι ενεργό υπό το όνομα “Goddess of the Night”. Παράλληλα, η Attica ναύλωσε από τη Seajets το “Calderrqa Vista” για τη γραμμή Ταγγέρη-Αλχεθίρα, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της εταιρείας στις διεθνείς θαλάσσιες γραμμές.

Μία από τις επικερδείς του επιχειρηματικές κινήσεις ήταν οι αγορές και οι πωλήσεις κρουαζιερόπλοιων, όπως η πώληση του κρουαζιερόπλοιου, Aegean Myth, πρώην Holland America. Ο Μάριος Ηλιόπουλος το πούλησε σε νεοϊδρυθείσα Γαλλική εταιρεία..

Οι αγορές των κρουαζιερόπλοιων, ήταν μια επιχειρηματική κίνηση του Μάριου Ηλιόπουλου, που είχε την φιλοδοξία να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, αλλά στη συνέχεια ο στόλος που αγοράστηκε παροπλίστηκε λόγω της πανδημίας και εξελίσσεται σε κερδοφόρο και ευφυές εγχείρημα.

Το κρουαζιερόπλοιο Aegean Myth, χωρητικότητας 55.600 gt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1993 πωλήθηκε σε μια Γαλλική νεοσύστατη ναυτιλιακή εταιρεία σε τιμή που υποδηλώνει ότι οι αξίες για παλαιότερα, μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια βρίσκονται τελικά σε μια απότομη ανοδική τροχιά μετά την εμφάνιση του Covid-19 και οδήγησε τη βιομηχανία κρουαζιέρας σε απότομη και εκτεταμένη κρίση το 2020. Το κρουαζιερόπλοιο πωλήθηκε στην CFC-Compagnie Francaise De Croisieres με έδρα τη Μασσαλία στην τιμή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Masters Shipping με έδρα τον Πειραιά να ενεργεί ως μεσίτης.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος όταν αγόρασε το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε αναφερθεί ότι πλήρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια, σε τιμή λίγο πιο πάνω από τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια που πουλιόταν ως σκραπ, σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue.

Η ανάληψη της ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Μάριο Ηλιόπουλο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον σύλλογο. Με την εμπειρία και τις επιτυχίες του στον ναυτιλιακό τομέα, ο Ηλιόπουλος φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνεχίσει την κληρονομιά του Δημήτρη Μελισσανίδη και να οδηγήσει την ΑΕΚ σε νέες επιτυχίες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk