ΕΛΛΑΔΑ

Η Ερώτηση που σύμφωνα με τον Έλον Μασκ ξεσκεπάζει τον Ψεύτη

Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla , Έλον Μασκ, είναι διάσημος για την κάπως αντισυμβατική προσέγγισή του.

Η διαμάχη φαίνεται να τον ακολουθεί – από δημόσιες διαφωνίες με ρυθμιστικές αρχές έως τολμηρές δηλώσεις που έχουν επηρεάσει τις τιμές των μετοχών – και η συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά του προσθέτει μόνο στη φήμη του.

Ωστόσο, είπε κάποτε κάτι που μπορεί να είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε.

Ο Μασκ αποκάλυψε μια μοναδική τακτική που χρησιμοποιεί σε συνεντεύξεις για δουλειά για να εντοπίσει εάν ένας υποψήφιος λέει ψέματα.

Η μέθοδος, η οποία στην πραγματικότητα υποστηρίζεται από την επιστήμη, είναι τόσο αποτελεσματική που αξίζει να τη γνωρίζετε – είτε παίρνετε συνεντεύξεις από ανθρώπους τακτικά είτε κατευθύνεστε μόνοι σας στην αγορά εργασίας.

Ο Μασκ αποκάλυψε το χακάρισμα της συνέντευξης για δουλειά στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής της Κυβέρνησης το 2017, λέγοντας πώς κάνει πάντα σε κάθε υποψήφιο την ίδια ερώτηση: «Πες μου μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα που δουλέψατε και πώς τα έλυσες».

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον Musk , μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τους αλήθειες από τις ίνες.

«Οι άνθρωποι που πραγματικά έλυσαν το πρόβλημα ξέρουν ακριβώς πώς το έλυσαν», είπε. «Ξέρουν και μπορούν να περιγράψουν τις μικρές λεπτομέρειες».

Αυτή η προσέγγιση δεν είναι απλώς ιδιοτροπία ενός δισεκατομμυριούχου. η θεωρία υποστηρίζεται στην πραγματικότητα από την επιστήμη. Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Research in Memory and Cognition εξέτασε διάφορες τεχνικές συνέντευξης για δουλειά και διαπίστωσε ότι το κόλπο του Μασκ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον προσδιορισμό του ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι.

Αυτή η τεχνική, γνωστή ως “Asymmetric Information Management” (AIM), ζητά από τους συνεντευξιαζόμενους να παρέχουν λεπτομερείς λογαριασμούς, με την κατανόηση ότι περισσότερες πληροφορίες βοηθούν τον ερευνητή να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα.

Η έρευνα πρότεινε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του συνεντευκτή να ανιχνεύει ψεύτες κατά ένα τεράστιο ποσοστό 70%.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι τόσο έκπληκτοι από τη στρατηγική συνέντευξης του Μασκ .

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk