LIFESTYLE

Η Απίθανη Ιστορία πίσω από την Ονομασία των καταστημάτων Zara και την ταινία Ζορμπάς

Αν δεν υπήρχε ένα γειτονικό μπαρ με το ίδιο όνομα, η αγαπημένη σας επωνυμία υψηλής μόδας μπορεί να ονομαζόταν Zorba αντί Zara.

Όταν η συνιδρυτής της ισπανικής μάρκας Rosalia Mera και ο τότε σύζυγός της Amancio Ortega δημιούργησαν για πρώτη φορά μια μπουτίκ στη Λα Κορούνια το 1975, άρχισαν να ονομάζονται Zorba, μετά την ταινία Zorba The Greek. Αλλά ένα μπαρ κάτω από το δρόμο είχε ήδη διεκδικήσει το όνομα, έτσι τα γράμματα αναδιατάχθηκαν για να γράψουν Zara .

Η ταπεινή προέλευση της εταιρείας δολαρίων τώρα 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων επανήλθε στο κοινό όταν η Mera πέθανε στις 17 Αυγούστου μετά από ένα τεράστιο καρδιακό επεισόδιο ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο νησί της Μινόρκα.

Ονομάστηκε η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας με περιουσία περίπου 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το μερίδιό της στη μητρική εταιρεία της Zara, Inditex, η οποία κατέχει επίσης άλλες δημοφιλείς ετικέτες υψηλών προδιαγραφών Bershka, Pull & Bear, Stradivarius και Uterqüe.

Συνεχίζοντας περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, η Zara έχει γίνει μια από τις πιο γνωστές μάρκες μόδας. Ο Ορτέγκα κατατάσσεται ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας καθαρή περιουσία 53,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk