ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Υγειονομικοί Ηγούνται της 1ης Μεγάλης Ιατρικής Αντίδρασης κατά των Επεμβάσεων Αλλαγής Φύλου σε Παιδιά

Υγειονομικοί αντιδρούν στις επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά στις ΗΠΑ

Σε μια πρώτη μεγάλη ώθηση κατά των επεμβάσεων αλλαγής φύλου σε παιδιά, μια ομάδα παιδίατρων και άλλων επαγγελματιών υγείας που εκπροσωπούν ιατρικούς οργανισμούς σε όλες τις ΗΠΑ υπέγραψαν τη «Διακήρυξη των Γιατρών Προστασίας των Παιδιών».

Οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη προέτρεψαν τα εξέχοντα αμερικανικά ιατρικά ιδρύματα να σταματήσουν τα τρέχοντα επιβλαβή πρωτόκολλα που προωθούνται για παιδιά και εφήβους που εκφράζουν δυσφορία με το βιολογικό τους φύλο.

Η δήλωση έχει συνταχθεί από το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων (ACPeds) και έχει ήδη συνυπογραφεί από διάφορους ιατρικούς και υγειονομικούς οργανισμούς σε όλες τις ΗΠΑ.

Η Διακήρυξη καλεί «την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Ενδοκρινική Εταιρεία, την Παιδιατρική Ενδοκρινική Εταιρεία, την Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία και την Αμερικανική Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων να τηρήσουν την τεκμηριωμένη έρευνα και να χρησιμοποιήσουν ολοκληρωμένες αξιολογήσεις και θεραπείες για νέους με δυσφορία φύλου».

Η δυσφορία φύλου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση όπου ένα άτομο αισθάνεται δυσφορία ή αγωνία επειδή υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του βιολογικού φύλου και της «ταυτότητας φύλου».

«Ως γιατροί, μαζί με νοσηλευτές, ψυχοθεραπευτές και ιατρούς συμπεριφορικής υγείας, άλλους επαγγελματίες υγείας, επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες δημόσιας υγείας και πολιτικής, έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των τρεχόντων πρωτοκόλλων που προωθούνται για τη φροντίδα των παιδιών. και οι έφηβοι στις Ηνωμένες Πολιτείες που εκφράζουν δυσφορία με το βιολογικό τους φύλο», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η δήλωση επιβεβαιώνει ότι το φύλο είναι ένα διμορφικό, έμφυτο χαρακτηριστικό που ορίζεται σε σχέση με τον βιολογικό ρόλο ενός οργανισμού στην αναπαραγωγή.

Στους ανθρώπους, ο πρωταρχικός προσδιορισμός του φύλου γίνεται κατά τη γονιμοποίηση και κατευθύνεται από ένα συμπλήρωμα γονιδίων που καθορίζουν το φύλο στα χρωμοσώματα Χ και Υ, είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η γενετική υπογραφή υπάρχει σε κάθε πυρηνωμένο σωματικό κύτταρο του σώματος και δεν αλλοιώνεται από φάρμακα. ή χειρουργικές επεμβάσεις.

«Η εξέταση αυτών των εγγενών διαφορών είναι κρίσιμη για την πρακτική της καλής ιατρικής και για την ανάπτυξη υγιούς δημόσιας πολιτικής για παιδιά και ενήλικες», αναφέρεται στο έγγραφο.

Προσέθεσε ότι η «ιδεολογία του φύλου», η άποψη ότι το φύλο (αρσενικό και θηλυκό) είναι ανεπαρκές και ότι οι άνθρωποι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν περαιτέρω με βάση τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ατόμου που περιγράφονται ως «ταυτότητα φύλου» ή «έκφραση φύλου», δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικότητα αυτών των έμφυτων διαφορών φύλου.

Αυτό οδηγεί στην ανακριβή άποψη ότι τα παιδιά μπορούν να γεννηθούν σε λάθος σώμα, ανέφερε το έγγραφο, προσθέτοντας ότι η ιδεολογία του φύλου επιδιώκει να επιβεβαιώσει σκέψεις, συναισθήματα και πεποιθήσεις, με αναστολείς της εφηβείας, ορμόνες και χειρουργικές επεμβάσεις που βλάπτουν τα υγιή σώματα, αντί να επιβεβαιώνουν βιολογικές πραγματικότητα.

«Η λήψη ιατρικών αποφάσεων δεν πρέπει να βασίζεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ατόμου, όπως στην «ταυτότητα φύλου» ή στην «έκφραση φύλου», αλλά μάλλον θα πρέπει να βασίζεται στο βιολογικό φύλο του ατόμου», ανέφερε.

Η λήψη ιατρικών αποφάσεων θα πρέπει να σέβεται τη βιολογική πραγματικότητα και την αξιοπρέπεια του ατόμου απευθυνόμενος με συμπόνια σε ολόκληρο το άτομο, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η δήλωση σημειώνει ότι τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι των οποίων οι σκέψεις και τα συναισθήματα δεν ευθυγραμμίζονται με το βιολογικό τους φύλο θα επιλύσουν αυτές τις ασυμφωνίες αφού βιώσουν τη φυσιολογική εφηβεία.

Αναφέρει μελέτες που δείχνουν υψηλά ποσοστά αντίστασης μεταξύ των παιδιών με δυσφορία λόγω φύλου, υποδηλώνοντας ότι οι ιατρικές παρεμβάσεις μπορεί να μην είναι απαραίτητες ή ωφέλιμες σε πολλές περιπτώσεις.

Η δήλωση επικρίνει επίσης τα τρέχοντα ιατρικά πρωτόκολλα στις ΗΠΑ για δυσφορία φύλου, υποστηρίζοντας ότι βασίζονται σε λανθασμένη έρευνα και μπορεί να είναι επιβλαβή.

Εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κοινωνικής επιβεβαίωσης, των αναστολέων της εφηβείας, των ορμονών του διασταυρούμενου φύλου και των χειρουργικών επεμβάσεων στη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής στειρότητας και άλλων σοβαρών κινδύνων.

Η διακήρυξη καλεί τις ιατρικές επαγγελματικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθήσουν την επιστήμη και τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και να σταματήσουν να προωθούν την κοινωνική επιβεβαίωση, τους αποκλειστές της εφηβείας, τις ορμόνες του διασταυρούμενου φύλου και τις χειρουργικές επεμβάσεις για παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσφορία για το βιολογικό τους φύλο.

Αντίθετα, συνιστά ολοκληρωμένες αξιολογήσεις και θεραπείες που στοχεύουν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των υποκείμενων ψυχολογικών συννοσηροτήτων.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk