ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωεκλογές – Δημοσκόπηση της τηλεόρασης CRETA: Προβάδισμα 5,7 μονάδων της ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη

Λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσιάστηκε η εικόνα που καταγράφεται στην Κρήτη βάσει της τελευταίας δημοσκόπησης. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών «Το The Point» για λογαριασμό της Τηλεόρασης Creta.

Στοιχεία της Δημοσκόπησης

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου μέσω τηλεφωνικών, υποβοηθούμενων από Η/Υ, συνεντεύξεων. Το δείγμα περιλάμβανε 678 άτομα από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Αποτελέσματα και Προθέσεις Ψήφου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 5,7 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης. Το ΠΑΣΟΚ κατέχει τη δεύτερη θέση με διαφορά 6,6 μονάδων από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ.

Περίπτωση Ηρακλείου

Στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά με ποσοστό 24,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 20%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,9%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για την Κρήτη, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1%, το ΠΑΣΟΚ 20,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, το ΚΚΕ 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, η Ελληνική Λύση 3%, το ΜέΡΑ25 1,75%, η Φωνή Λογικής 1,6% και η Νέα Αριστερά 1,6%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Creta δίνουν μια σαφή εικόνα της πολιτικής δυναμικής στην Κρήτη λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σε επίπεδο περιφέρειας.

Δείτε τη δημοσκόπηση

creta-1
creta-2
creta-3
creta-4
creta-5
creta-6
creta-7
creta-8
creta-9
creta-10
creta-11
creta-12
creta-13
creta-14

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk