ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά Οργάνων: Δώρα ζωής από 61χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Ένας 61χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έδειξε μεγάλη γενναιοδωρία προς τους συνανθρώπους του πριν χάσει τη μάχη με τη ζωή. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, καταδεικνύοντας ένα αξιέπαινο πνεύμα ανθρωπιάς.


Η Διαδικασία της Δωρεάς


Η διαδικασία για την αφαίρεση των κατάλληλων οργάνων ολοκληρώθηκε το πρωί της 12ης Μαΐου. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την αφαίρεση των νεφρικών μοσχευμάτων, ενώ η ομάδα του Παπαγεωργίου ανέλαβε την αφαίρεση των κερατοειδών.

Τα όργανα που αφαιρέθηκαν με επιτυχία αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που αναμένουν αυτό το πολυπόθητο δώρο ζωής. Αυτή η πράξη σώζει ασθενείς και τους προσφέρει την ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.


Η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε. Αυτή η πράξη αποδεικνύει όχι μόνο την ανθρωπιά και την αλτρουιστική φύση του δότη, αλλά και τη σημασία της δωρεάς οργάνων για την κοινωνία μας.

Ελπίζουμε ότι αυτή η ενέργεια θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να σκεφτούν τη δωρεά οργάνων ως έναν τρόπο να προσφέρουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που το χρειάζονται.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk