ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για Μάτι: Σφοδρές αντιδράσεις συγγενών μετά την απόφαση – Κάποιοι ξέσπασαν σε κλάματα [Βίντεο]

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι κηρυχθέντων ενόχων για την αναγνώριση ελαφρυντικών προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις στους κατοίκους του ματιού. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας άνδρας από το κοινό ξεσπά σε φωνές κατηγορώντας το δικαστήριο ότι αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς, τους ζωντανούς και την αλήθεια. Αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις από άλλους κατοίκους, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγη ώρα.

Κάποιοι συγγενείς στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ άλλοι οργισμένοι άρχισαν να φωνάζουν. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» τόνισε ένας, ενώ πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους. «Κοιτάξτε με στα μάτια», φέρεται να ανέφερε μία μητέρα η οποία έχασε τα παιδιά της στο Μάτι.

«Δεν είναι δικαιοσύνη, δεν είναι κράτος αυτό», φώναξε ένας άλλος συγγενής, ενώ μία άλλη συγγενής ξέσπασε τονίζοντας «καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη». Σημειώνεται πως ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους. Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία, κρίνοντας ενόχους έξι και αθωώνοντας 15 από τους 21 κατηγορουμένους.

Οι ποινές φυλάκισης για τα πρώην στελέχη της πυροσβεστική


Το τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν τα 100 χρόνια συνολικά για πέντε πρώην στελέχη της πυροσβεστικής στη δίκη για το μάτι. Ωστόσο, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, οι ποινές είναι εκτίσιμες για πέντε έτη. Επιπλέον, ορίστηκε ότι οι ποινές μπορούν να μετατραπούν σε χρηματικές, με τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40.000 ευρώ για τον καθέναν.

Οι Ποινές:

Σωτήρης Τερζούδης, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ιωάννης Φωστιέρης, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Νικ. Παναγιωτόπουλος, διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Χαράλαμπος Χιόνης, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 έτη.

Για όλους τους παραπάνω εκτιτέα είναι τα 5 χρόνια.

Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 έτη.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk