ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο δράστης είχε συλληφθεί έπειτα από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία

Ο δράστης είχε συλληφθεί έπειτα από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή

Το έγκλημα της γυναικοκτονίας αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Στην περίπτωση της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Μενίδι, η υπόθεση είχε πολλαπλές εξελίξεις που προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η άτυχη γυναίκα είχε καταγγείλει πρώτη φορά τον σύζυγό της στις 3 Απριλίου του 2013. Ο δράστης είχε συλληφθεί, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η Σύλληψη του Υπόπτου και η Δίκη

Η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Τότε και πάλι ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης συνελήφθη και οδηγήθηκε και πάλι στον Εισαγγελέα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Με δικαστική απόφαση, του απαγορεύτηκε να διαμένει με το θύμα, αλλά η ίδια φέρεται να το είχε επιτρέψει από το 2018.

Ο πρώην σύντροφος της θύματος, ο οποίος αναζητούνταν ως δράστης της γυναικοκτονίας, συνελήφθη στις 7 Μαΐου μετά από καταγγελία του ίδιου του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.Οι αστυνομικοί που κατέγραψαν την τελευταία καταγγελία της 40χρονης την ενημέρωσαν για το Panic Button και της χορήγησαν κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή. Την ενημέρωσαν επίσης για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε safe house, εκείνη όμως φέρεται να αρνήθηκε

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για δίκη στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα, στις 8 Μαΐου.

Η Αναβολή της Δίκης και η Απελευθέρωση του Κατηγορούμενου

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά, ωστόσο η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου λόγω απουσίας της παθούσας. Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές, ο εισαγγελέας κράτησε τον κατηγορούμενο μέχρι τη δίκη του, ωστόσο μετά την αναβολή της δίκης και βάσει του άρθρου 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με το νόμο και τις διατάξεις που ισχύουν στη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, η αποφυλάκιση του κατηγορούμενου προκάλεσε αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη.

Το γεγονός ότι η δίκη αναβλήθηκε λόγω απουσίας της παθούσας αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία που επηρέασαν την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, η συνολική διαχείριση της υπόθεσης και η εφαρμογή του νόμου αποτελούν θέματα που προκαλούν διάφορες απόψεις και αντιδράσεις.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk