LIFESTYLE

Αντώνης Τουρκογιώργης: Έφυγε από τη ζωή ένας Ήρωας της Ελληνικής Ροκ Σκηνής

Αντώνης Τουρκογιώργης: Ένας Ήρωας της Ελληνικής Ροκ Σκηνής

Η ελληνική ροκ σκηνή έχασε έναν από τους πιο αξιοσημείωτους καλλιτέχνες της, καθώς ο Αντώνης Τουρκογιώργης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ως τραγουδιστής, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των “Socrates Drank the Conium”, ο Τουρκογιώργης αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό στον χώρο της ελληνικής μουσικής.

Ένας Πολυπράγμων Καλλιτέχνης

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης ήταν ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης, ο οποίος δεν περιοριζόταν μόνο στον ρόλο του τραγουδιστή. Ήταν συνθέτης, στιχουργός και μια ασυμβίβαστη προσωπικότητα, που ξεχώριζε για τη δυναμική του παρουσία στη σκηνή.

Η Πάλη με την Ασθένεια

Οι δυσκολίες για τον Αντώνη Τουρκογιώργη ξεκίνησαν το 2010, όταν υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από εκείνη τη στιγμή, η υγεία του δεν επανήλθε ποτέ πλήρως. Υποβλήθηκε σε μια ειδική επέμβαση για τη θεραπεία ενδοαγγειακού εμβολισμού εγκεφάλου, αλλά οι γιατροί εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι θα επιζήσει, αν και με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε συνηθίσει.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης άφησε πίσω του ένα μεγάλο κληροδότημα στην ελληνική μουσική σκηνή. Η μουσική του θα μείνει αξέχαστη και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών.


Μέσω ανάρτησης, ο άλλοτε συνεργάτης του, Κώστας Μπίγαλης, αποχαιρέτησε τον Αντώνη Τουρκογιώργη, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του. «Σήμερα έφυγε ο μεγάλος μουσικός, κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής, Αντώνης Τουρκογιώργης, να συναντήσει τον αδερφικό του φίλο, Γιάννη Σπάθα, το άλλο του μισό των θρυλικών Socrates Drunk the Conium του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών. Tony Power. Για πάντα».

Δείτε την ανάρτηση:

IMG 5858

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk