ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Σπύρος Βλασσόπουλος

Ανακοίνωση του θανάτου του συνθέτη Σπύρου Βλασσόπουλου

Σε ηλικία 78 ετών, ο συνθέτης Σπύρος Βλασσόπουλος έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Facebook του δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Αντώνη Μποσκοϊτη.

Η πορεία του Σπύρου Βλασσόπουλου

Ο Σπύρος Βλασσόπουλος ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπημένους συνθέτες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Με μια πορεία που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’70, ο Βλασσόπουλος δημιούργησε ένα μοναδικό ήχο και στυλ που τον έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Με την υπογραφή του Βλασσόπουλου, δημιουργήθηκαν αμέτρητες επιτυχίες που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Τα τραγούδια του, με τις συναισθηματικές τους ερμηνείες και τους στίχους που αγγίζουν την ψυχή, έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην καρδιά μας.

Ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Μποσκοϊτης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Αποχαιρετούμε τον σημαντικό συνθέτη Σπύρο Βλασσόπουλο, το αλλοτινό ήμισυ στη ζωή και την τέχνη της Λήδα Χαλκιαδάκη (Λήδα – Σπύρος στα 70s). Δημιουργός πολλών άλλων τραγουδιών για μεγάλους τραγουδιστές (θυμίζω τον κύκλο Σαπφώ για την Αλέκα Κανελλίδου), ο Βλασσόπουλος σταμάτησε νωρίς τη μουσική για να ασχοληθεί με το εστιατόριο ΙΝΤΕΑΛ δικής του ιδιοκτησίας».

IMG 6022

Αποχαιρετισμός στον μεγάλο καλλιτέχνη

Ο θάνατος του Σπύρου Βλασσόπουλου αφήνει ένα μεγάλο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι συνθέσεις του θα συνεχίσουν να ζουν μέσα από τις μνήμες μας και να μας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Ας αποχαιρετήσουμε λοιπόν με σεβασμό και αγάπη τον μεγάλο καλλιτέχνη Σπύρο Βλασσόπουλο, που με το έργο του άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική μουσική και στις καρδιές μας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk