ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία που ως βρέφος είχε σωθεί από το μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας το 1986

Η ιστορία της Μαρίας Αθανασοπούλου είναι μια ιστορία θάρρους και επιβίωσης. Το 1986, κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Καλαμάτα, το σπίτι της καταρρέει και εκείνη βρίσκεται παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια. Μετά από 26 ώρες αγωνίας, οι διασώστες την ανασύρουν ζωντανή, αλλά η επιβίωσή της δεν είναι χωρίς συνέπειες.

Μια ζωή με προβλήματα υγείας

Αν και η Μαρία κατάφερε να επιβιώσει από αυτή τη τραγωδία, όλα τα χρόνια της ζωής της αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας. Όταν την βρήκαν οι διασώστες, είχε υποστεί σοβαρό τραύμα στον αυχένα από σίδερο που είχε καταπλακωθεί πάνω της. Αυτό το τραύμα είχε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία της, καθώς προκάλεσε μόνιμη ζημιά στο νευρικό σύστημα της.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε δηλώσει η Μαρία στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και λίγες μέρες, αφότου είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

Ο πατέρας της είπε ότι «οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία».

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στις 5 Απριλίου μέσα στο σπίτι της έπειτα από βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία μετά το οποίο δεν συνήλθε ποτέ.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk