ΕΛΛΑΔΑ

Έσπασε τα ισόβια 23χρονος Αλγερινός για τη δολοφονία συμπατριώτη του – “Έθιξε την αξιοπρέπειά μου” υποστήριξε

Ένας 23χρονος Αλγερινός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και 17 μηνών για τη δολοφονία με μαχαίρι που διέπραξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ένας ομοεθνής του άνδρας έχασε τη ζωή του. Το ελαφρυντικό που λήφθηκε υπόψη από το μικτό ορκωτό εφετείο Θεσσαλονίκης ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος εισήλθε σε ένα ψητοπωλείο στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Ειδικότερα,  ο δράστης του φονικού μπήκε αιμόφυρτος σε σουβλατζίδικο της οδού Αριστοτέλους, άρπαξε ένα μαχαίρι και έτρεξε στην οδό Μακεδονικής Αμύνης όπου και μαχαίρωσε τον 24χρονο που του είχε νωρίτερα επιτεθεί.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που οδήγησαν στον θάνατο του.

Σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου, αυτός αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο καθώς το θύμα προηγουμένως είχε προσπαθήσει να τον βιάσει και τον προσέβαλε λεκτικά. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον ομοεθνή του, αλλά αντέδρασε με οργή και παραβίασε το νόμο.

«Ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να σκοτώσω. Για εμάς τους άντρες αυτή η λέξη θίγει την αξιοπρέπεια μας. Θύμωσα και τον έσπρωξα. Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου σαν άντρας. Τον έσπρωξα δεύτερη φορά, εκείνος θύμωσε και με χτύπησε στα πλευρά και πίσω με το ψαλίδι. Είχα στο μυαλό μου ότι είναι τρελός και ότι αυτός θα με σκοτώσει. Ήμουν 19 χρονών, ήταν αποφασισμένος να μου κάνει κακό και να με σκοτώσει. Εγώ έχω μεγαλώσει με αραβικές αρχές και αξιοπρέπεια», είπε.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk