ΕΛΛΑΔΑ

Έξι ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά και δεκάδες συλλήψεις την ώρα της Ανάστασης

Το μεγάλο Σάββατο, η αστυνομία πραγματοποίησε εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας, με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα κροτίδες και βεγγαλικά. Ωστόσο, για μια ακόμη χρονιά, ο απολογισμός είναι θλιβερός.

Συλλήψεις και κατασχέσεις

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Συνολικά, κατασχέθηκαν πάνω από 1.400 κροτίδες, ενώ καταγράφηκαν έξι ακρωτηριασμοί λόγω ατυχημάτων με τα πυροτεχνήματα.

Άλλες περιπτώσεις παράνομων υλικών

Επιπλέον, σε μια πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, συνελήφθη ένας 49χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή στην οδό Πάρνηθος, συνελήφθησαν δύο άτομα 21 ετών για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομων ουσιών.

Τραυματισμοί από πυροτεχνήματα

Δυστυχώς, και φέτος καταγράφηκαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω χρήσης πυροτεχνημάτων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική και ένας στα Χανιά.

Στη μία περίπτωση, το θύμα είναι ένας 14χρονος. Ο έφηβος ήταν ήταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, όταν έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk