Κέρκυρα: Υγειονομικός κίνδυνος με 1.500 τόνους κατεψυγμένων τροφίμων σε αποσύνθεση – Έντονη ανησυχία στην περιοχή

19 Οκτωβρίου 2025

Σοβαρό υγειονομικό συναγερμό έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η ύπαρξη 1.500 τόνων κατεψυγμένων τροφίμων — κυρίως κρεάτων και ψαριών — που παραμένουν εκτεθειμένα στον ήλιο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά σε μεγάλη επιχείρηση με κατεψυγμένα προϊόντα.

Η καθυστέρηση στην απομάκρυνσή τους προκαλεί έντονη δυσοσμία, ενώ κάτοικοι και τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα που απειλεί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν τη σήψη των τροφίμων, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Η εκπρόσωπος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Τζένη Τσέλιου, περιέγραψε τις συνθήκες με σοκαριστικό τρόπο:

«Θα δείτε τραγικές εικόνες με καμένες λαμαρίνες ανάμεικτες με συσκευασίες και με υπολείμματα από ζωικά τρόφιμα.»

Παράλληλα, οι κάτοικοι εκφράζουν αγωνία για την καθυστέρηση απομάκρυνσης των αποβλήτων, ζητώντας άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αποφευχθεί περιβαλλοντική και υγειονομική κρίση.

Οι υπηρεσίες Υγείας και Περιβάλλοντος αναμένεται να προβούν σε έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των κινδύνων.