ΚΟΣΜΟΣ

“Tears in Heaven”: Η τραγική ιστορία πίσω από το περίφημο τραγούδι του Eric Clapton

«Θα ήξερες το όνομά μου, αν σε έβλεπα στον παράδεισο; Θα ήταν το ίδιο, αν σε έβλεπα στον παράδεισο;» λένε οι στίχοι του “Tears in Heaven”, του συγκινητικού τραγουδιού του μεγάλου καλλιτέχνη Eric Clapton. Κυκλοφόρησε το 1991, μπήκε στο top 10 σε περισσότερες από 20 χώρες και κέρδισε Grammy για το τραγούδι της χρονιάς, το άλμπουμ της χρονιάς ( Unplugged ) και την καλύτερη ανδρική ποπ φωνητική ερμηνεία.

Αν και σημείωσε απίστευτη διεθνή επιτυχία, η δημιουργία του τραγουδιού, όπως πολλές λατρεμένες μπαλάντες και θρήνοι, επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συναισθηματική κατάσταση του δημιουργού του. Για τον Κλάπτον, προέκυψε από τον πόνο που ακολούθησε τον τυχαίο θάνατο του 5χρονου γιου του Κόνορ, και είναι εμποτισμένο με όλη την απώλεια, τον πόνο και τη λαχτάρα ενός πενθούντος γονέα.

Ο Κλάπτον πάγωσε όταν έμαθε για τον τυχαίο θάνατο του γιου του. Ο γιος του Clapton με την πρώην κοπέλα του, την Ιταλίδα ηθοποιό Lory del Santo, έπαιζε στο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης που μοιραζόταν με τη μητέρα του το πρωί της 20ης Μαρτίου 1991. Ο Conor έπεσε κατά λάθος και πέθανε από την κατοικία του 53ου ορόφου μέσω ενός παράθυρο που είχε αφεθεί κατά λάθος ανοιχτό μετά από εργασίες υγιεινής στο διαμέρισμα. Ο Κλάπτον έμενε σε ένα κοντινό ξενοδοχείο και ετοιμαζόταν να πάρει τον Κόνορ για ένα προγραμματισμένο γεύμα πατέρα-γιου και επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Παρκ.

«Το πρώτο που ήξερα ήταν ένα τηλεφώνημα από το διαμέρισμά τους», θυμάται ο Κλάπτον σε μια συνέντευξη του 1992 με τη Βρετανίδα δημοσιογράφο Σου Λόλεϊ. «Στην πραγματικότητα ετοιμαζόμουν να βγω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου για να πάω να τον πάρω για μεσημεριανό γεύμα. Η Λόρι ήταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου και ήταν υστερική, λέγοντας ότι ήταν νεκρός. Και δεν μπορούσα να αφήσω τον εαυτό μου να το πιστέψει».

gettyimages 541802762

Ο Κλάπτον λέει ότι «πάγωσε » και «έκλεισε αμέσως» αφού άκουσε τα νέα. Σε κατάσταση δυσπιστίας, ο τραγουδιστής της «Layla» θυμάται ότι έτρεξε από το ξενοδοχείο του στην πολυκατοικία όπου «είδε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα και παραϊατρικά οχήματα» έξω. Κατά την είσοδό του στο διαμέρισμα, που τότε ήταν γεμάτο με ανταποκριτές της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, ο Κλάπτον θυμάται ότι ένιωθε ότι η σκηνή δεν είχε καμία σχέση μαζί του. «Ένιωθα σαν να είχα μπει στη ζωή κάποιου άλλου», είπε ο Clapton στον Lawley με μετρημένους τόνους. «Και εξακολουθώ να νιώθω έτσι». Η κηδεία του Conor έγινε δύο ημέρες πριν από τα 46 γενέθλια του καλλιτέχνη.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk