Taste Atlas: Αυτό το ελληνικό γλυκό είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο στην Ευρώπη
Ας ρίξουμε μια ματιά στις γευστικές παραδόσεις της Ελλάδας που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.
Η ελληνική κουζίνα στην κορυφή
Η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά της πιάτα έχουν ανεβάσει σύμφωνα με το Taste Atlas τις διακρίσεις τους. Σαλάτες, τυριά, καφέδες και άλλα εδέσματα κατατάσσονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις του γαστρονομικού οδηγού, ο οποίος διαφημίζει τα ελληνικά γλυκίσματα παγκοσμίως.
Μελομακάρονα: Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό στην Ευρώπη
Φέτος, τα μελομακάρονα κατέχοντας βαθμολογία 4,4 από 5, απέκτησαν την διάκριση του καλύτερου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ευρώπη. Το Taste Atlas παρουσίασε την αντίστοιχη λίστα με τα αγαπημένα γλυκά ανήμερα των Χριστουγέννων και τα μελομακάρονα ανέβηκαν στην κορυφή. Μοιράζεται την πρώτη θέση με τον μπακλαβά, τον οποίο το Taste Atlas «χρεώνει» ως αλβανικό γλυκό.Στη λίστα με τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά βρίσκεται και η καρυδόπιτα
Όπως αναφέρει ο οδηγός «Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα είναι σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα σιμιγδαλένια μπισκότα αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ.
Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια άλλη εκδοχή ακούει στο όνομα «Φοινίκια» πρόκειται για ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που τηγανίζεται περιστασιακά και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και τα δύο ονόματα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά».