ΕΛΛΑΔΑ

Playboy: Για πρώτη φορά μια πριγκίπισσα στο εξώφυλλο του

Για πρώτη φορά όμως μια γαλαζοαίματη φωτογραφίζεται στις σελίδες του ανδρικού περιοδικού.

H πριγκίπισσα της Σαξονίας Ζένια Φλόρενς Γκαμπριέλα Σόφι Ίρις φωτογραφίζεται γυμνόστηθη στο εξώφυλλο του Μαρτίου της γερμανικής έκδοσης, αλλά και στις εσωτερικές σελίδες, με ελάχιστα να καλύπτουν το σώμα της.

Λέει ότι η βασιλική της κληρονομιά είναι  πηγή προκαταλήψεων σε βάρος της, αλλά και «ευλογία» που θέλει αξιοποιήσει.

xenia_2
xenia_1

Ελπίζει ότι η οικογένεια της θα ανεχτεί  την φωτογράφιση. Ο προπάππους της, ο τελευταίος βασιλιάς της Σαξονίας Φρειδερίκος-Αύγουστος Γ’, σίγουρα θα ενέκρινε τη φωτογράφιση γιατί,όπως λέει, ήταν «ωραίος άνθρωπος».

Η 37χρονη Ζένια είναι τραγουδίστρια. Ο βασιλικός οίκος Βέττιν στον οποίο ανήκει η Ζένια, έχει ιστορία που φτάνει τα 1.000 χρόνια, ωστόσο η ίδια δεν ήταν ποτέ σημαντικό μέλος της.

Μάλιστα ο οίκος Βέττιν απέρριψε τον ισχυρισμό της ότι είναι πριγκίπισσα, όταν  η ίδια το υποστήριξε στη βιογραφία της. Είχε πει τότε για τον εαυτό της πως ήταν  «πριγκίπισσα του 21ου αιώνα». «Ατυχία για τον οίκο», είχε δηλώσει τότε  η επικεφαλής της  δυναστείας.

Στην βιογραφία της η Ζένια είχε αποκαλύψει ότι ο ο αγρότης πατέρας της την αναγνώρισε μόνο όταν αποδείχτηκε με εξετάσεις, ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά ως παιδί και ότι την ανάγκασε να ποζάρει για άσεμνες φωτογραφίες. Στα 10 της είπε πως  διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, τον οποίο χρόνια αργότερα αφαίρεσε με δύσκολη επέμβαση.