ΕΛΛΑΔΑ

Kat Torres: Από τα Πάρτι με τον Ντι Κάπριο στη Φυλακή για Σωματεμπορία

Η Ζωή της Kat Torres

Η Kat Torres, μια γνωστή influencer του Instagram και πρώην μοντέλο, είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη βάση ακολούθων στα social media. Συχνά διασκέδαζε με διασημότητες όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και προσέφερε συμβουλές ευεξίας μέσω των βίντεο αυτοβοήθειας της. Υπόσχονταν ότι με τις συμβουλές της, οι γυναίκες θα βρουν την ευτυχία και την επιτυχία που αναζητούσαν.

Το Σκοτεινό Μυστικό

Πίσω από την αθωότητα της Kat Torres, κρυβόταν ένα σκοτεινό μυστικό. Χρησιμοποιούσε την επιρροή της για να εκμεταλλεύεται ευάλωτες γυναίκες, οδηγώντας τις στον φρικτό κόσμο της δουλείας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Οι υποσχέσεις της για αυτοβελτίωση και επιτυχία αποδείχθηκαν απατηλές, καθώς οι γυναίκες που την ακολουθούσαν κατέληγαν θύματα trafficking.

Η Καταδίκη

Η κατάσταση έφτασε στο φως όταν δύο νεαρές Βραζιλιάνες αναφέρθηκαν ως αγνοούμενες τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι έρευνες των οικογενειών τους και του FBI αποκάλυψαν την εμπλοκή της Kat Torres. Τελικά, η influencer καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για σωματεμπορία και δουλεία, σοκάροντας τους εκατομμύρια ακολούθους της στα social media.

«Έμοιαζε κάπως με την ελπίδα για μένα», λέει η Ana, περιγράφοντας την αντίδρασή της όταν έπεσε στη σελίδα της Torres στο Instagram το 2017. Η Ana δεν ήταν μια από τις αγνοούμενες γυναίκες που στοχοποιήθηκαν στην έρευνα του FBI – αλλά έπεσε και αυτή θύμα του εξαναγκασμού του Torres και θα ήταν το κλειδί για τη διάσωσή τους.


Λέει ότι την τράβηξε η τροχιά της Τόρες από τη φτωχή φαβέλα μέχρι τις διεθνείς πασαρέλες, κάνοντας πάρτι με Α-listers του Χόλιγουντ στην πορεία. «Έμοιαζε σαν να είχε ξεπεράσει τη βία στην παιδική της ηλικία, την κακοποίηση, όλες αυτές τις τραυματικές εμπειρίες», είπε η Ana στο BBC Eye Investigations και στο BBC News Brasil.

Η Άννα ήταν και η ίδια σε ευάλωτη κατάσταση. Λέει ότι είχε υποστεί μια βίαιη παιδική ηλικία, μετακόμισε μόνη της στις ΗΠΑ από τη νότια Βραζιλία και προηγουμένως είχε μια καταχρηστική σχέση. Η Torres είχε πρόσφατα δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία της με τίτλο A Voz [The Voice], στην οποία ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κάνει προβλέψεις ως αποτέλεσμα των πνευματικών της δυνάμεων και είχε πάρει συνεντεύξεις σε αξιόπιστες εκπομπές των βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης.


«Ήταν στο εξώφυλλο των περιοδικών. Εθεάθη με διάσημους ανθρώπους όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Όλα όσα είδα μου φάνηκαν αξιόπιστα», λέει. Η Ana λέει ότι ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την προσέγγιση της Torres. Αυτό που η Ana δεν ήξερε ήταν ότι η εμπνευσμένη ιστορία που είπε ο Torres βασίστηκε σε μισές αλήθειες και ψέματα. Η πρώην συγκάτοικος της Τόρες στη Νέα Υόρκη, Λούζερ Τβέρσκι, μας είπε ότι οι φίλοι της στο Χόλιγουντ της είχαν μυήσει στο παραισθησιογόνο ναρκωτικό ayahuasca και δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.


«Τότε ήταν που κάπως… άρχισε να ξεφεύγει από τα βαθιά», λέει.
Είπε ότι πίστευε επίσης ότι εργαζόταν ως συνοδός- πληρώθηκε για ρομαντική ενασχόληση με πλούσιους και ισχυρούς άνδρες που πλήρωναν επίσης για το διαμέρισμα που μοιράζονταν μαζί.

Ο ιστότοπος ευεξίας και η συνδρομητική υπηρεσία της Torres υποσχέθηκαν στους πελάτες: «Αγάπη, χρήματα και αυτοεκτίμηση που πάντα ονειρευόσασταν». Βίντεο αυτοβοήθειας πρόσφεραν συμβουλές για σχέσεις, ευεξία, επιχειρηματική επιτυχία και πνευματικότητα – συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ύπνωσης, διαλογισμού και άσκησης. Για επιπλέον 150 $ (120 £) οι πελάτες θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν αποκλειστικές συνομιλίες βίντεο ένας προς έναν με την Torres κατά τη διάρκεια των οποίων θα ισχυριζόταν ότι έλυνε οποιοδήποτε από τα προβλήματά τους.

Συμπεράσματα

Η υπόθεση της Kat Torres αποτελεί ένα τραγικό παράδειγμα του πώς η επιρροή στα social media μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς εκμετάλλευσης. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες και τις συμβουλές που λαμβάνουμε από influencers και να ελέγχουμε πάντα την αξιοπιστία τους. Η ιστορία της Kat Torres είναι μια υπενθύμιση ότι η πραγματικότητα πίσω από την ψηφιακή εικόνα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk