ΥΓΕΙΑ

Hράκλειο: 52χρονη μητέρα “χάρισε” ζωή σε επτά συνανθρώπους της – Η γενναία απόφαση των συγγενών της

Η γενναία απόφαση της οικογένειας για δωρεά οργάνων

Μια τραγωδία συνέβη πρόσφατα, όταν μια μητέρα τριών κοριτσιών έχασε τη ζωή της λόγω μιας εγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από ένα ανεύρυσμα. Η 52χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τη σώσουν. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε και τελικά κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή.

Η απόφαση για δωρεά οργάνων

Η οικογένεια της μητέρας, αντιμετωπίζοντας την τραγωδία του θανάτου της αγαπημένης τους, προχώρησε σε μια γενναία και δύσκολη απόφαση. Αποφάσισαν να δωρίσουν επτά από τα όργανα της αγαπημένης τους, προσφέροντας έτσι ζωή σε άλλους ανθρώπους που χρειάζονται μια μεταμόσχευση οργάνων για να επιβιώσουν.

Η σημασία της δωρεάς οργάνων

Η απόφαση αυτή της οικογένειας είναι ιδιαίτερα σημαντική και αξιέπαινη. Η δωρεά οργάνων μπορεί να σώσει ζωές και να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που αγωνίζονται με σοβαρές ασθένειες. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε κάτι καλό από την τραγωδία του θανάτου μας και να δώσουμε σημασία στη ζωή άλλων ανθρώπων.

Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να σκεφτούν τη δωρεά οργάνων και να γίνουν μέρος αυτού του αξιέπαινου έργου, που μπορεί να αλλάξει ζωές και να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που την χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλον.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου νοσοκομείου:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 02/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την αφαίρεση των πνευμόνων, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) , της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk