LIFESTYLE

Eurovision: Όλοι συζητούν για τον Γάλλο Slimane – Ποιος είναι ο τραγουδιστής που εντυπωσίασε

Eurovision: Όλοι συζητούν για τον Γάλλο Slimane- Ποιος είναι

Η φετινή συμμετοχή της Γαλλίας στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τελικού, που συζητήθηκαν εκτενώς στα social media. Ο Slimane κατάφερε να αποθεωθεί με την ερμηνεία του τραγουδιού “Mon Amour”, τόσο από το κοινό που βρισκόταν στο Malmö Arena, όσο και από τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την εμφάνισή του μέσω τηλεόρασης.

Ο 34χρονος τραγουδιστής εντυπωσίασε με την ικανότητά του να τραγουδάει αρκετά μέτρα μακριά από το μικρόφωνο, διατηρώντας το εύρος της φωνής του αναλλοίωτο. Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France Télévisions εντυπωσιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το φωνητικό ταλέντο του Slimane και ανακοίνωσε την επιλογή του ως εκπροσώπου της Γαλλίας για τη Eurovision 2024.

Το τραγούδι του Slimane εμπνεύστηκε από την Marie Myriam, η οποία κέρδισε τη Eurovision για τη Γαλλία το 1977 με το τραγούδι “L’oiseau et l’enfant”. Η επιλογή αυτή αναδεικνύει τη συνέχεια και την ανανέωση της γαλλικής μουσικής παράδοσης στον διαγωνισμό και αποτελεί έναν τιμητικό φόρο τιμής προς την επιτυχημένη Marie Myriam.

Στα κοινωνικά δίκτυα, εγκωμιαστικά σχόλια ξεχύθηκαν από παντού, αναδεικνύοντας τη συναισθηματική ένταση της ερμηνείας του Slimane. “Η ερμηνεία είναι απολύτως υπέροχη. Τι φωνή! Υπέροχο σκηνικό. Ανυπομονώ για το Σάββατο!”, θα μπορούσαμε να διαβάσουμε ή ακόμα και “Winner Alert! Είναι απλά μια νικηφόρα παράσταση. Ευχαριστώ Slimane, ευχαριστώ Γαλλία”. Και στην αίθουσα Τύπου ο θαυμασμός ήταν έκδηλος, με τους δημοσιογράφους να χειροκροτούν άγρια ​​στο τέλος του τραγουδιού. Αυτές οι αντιδράσεις είναι μια καλή ένδειξη των δυνατοτήτων του Slimane στη Eurovision.

O Slimane Nebchi γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Chelles , Seine-et-Marne στη Γαλλία . Είναι αλγερινής καταγωγής μέσω των παππούδων του, οι οποίοι μετανάστευσαν στο Παρίσι από το Biskra και το Ghazaouet . Φοίτησε στο Lycée Jehan στο Chelles, μετακομίζοντας αργότερα στο Les Lilas , ένα προάστιο του Παρισιού, όπου εργάστηκε για τη la société ATEED.

Άρχισε να βάζει μουσική στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των δικών του συνθέσεων όπως τα “Toi et moi”, “Je n’y suis pour rien”, “Salem” και “Amour Impossible” το τελευταίο ως ντουέτο με την Πριγκίπισσα Σοφία. Πριν από το γαλλικό The Voice , έλαβε μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς. Nouvelle Star το 2009, X Factor το 2011 και Encore une ευκαιρία το 2012 και στη 2η σεζόν του Je veux signer chez AZ . Έπαιξε κατά τη διάρκεια της Star Music Beach Tour το 2012 με τον Richard Cross.

Το 2015, απέκτησε δευτερεύοντα ρόλο στο γαλλικό μιούζικαλ Marie-Antoinette et le Chevalier de Maison-Rouge του Didier Barbelivien , το οποίο κυκλοφόρησε το 2017.

Το 2016, σε ηλικία 26 ετών, πέρασε από οντισιόν για την 5η σεζόν του The Voice: la plus belle voix τραγουδώντας το ” À fleur de toi ” αρχικά από τη Vitaa . Και οι τέσσερις κριτές γύρισαν τις καρέκλες τους, υποδεικνύοντας στο παιχνίδι πώς ήθελαν να τον περάσουν στον επόμενο γύρο. Επέλεξε να είναι στην ομάδα Florent Pagny. Στις 14 Μαΐου 2016, κέρδισε τον τίτλο με το 33% των ψήφων του κοινού, κερδίζοντας τον συνάδελφό του φιναλίστ, MB14.

Τον Νοέμβριο του 2023, ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπούσε τη Γαλλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 με το τραγούδι ” Mon amour “. Πέτυχε την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη, σε μια ομάδα 26 διαγωνιζομένων.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk